Дмитро Кулеба та Єва-Марія Лійметс домовилися про спільну протидію України та Естонії агресивним діям РФ


Грудень 01
15:02 2021

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністеркою закордонних справ Естонської Республіки Євою-Марією Лійметс під час проведення у Ризі Північноатлантичної ради НАТО. 

Міністр детально поінформував естонську колегу про ситуацію на тимчасово окупованих територіях та вздовж кордону України на тлі посилення російської військової присутності. Глави зовнішньополітичних відомств домовилися про спільну протидію агресивним діям Росії проти України та Балто-Чорноморського регіону. 

Україна заручилася подальшою підтримкою Естонії на двосторонньому та багатосторонньому рівнях в рамках НАТО у справі мобілізації міжнародного тиску з метою стримування РФ від ескалації конфлікту та відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Дмитро Кулеба висловив вдячність естонській стороні за комплексну гуманітарну, фінансову та технічну підтримку України.

Естонська міністерка запевнила українського колегу у готовності Естонії надалі підтримувати інтеграцію України до ЄС та НАТО.

Сторони також обговорили перспективи подальшої двосторонньої співпраці, зокрема, в оборонній сфері та протидії гібридним загрозам.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь