Дмитро Кулеба заручився підтримкою Латвії у стримуванні Росії від нової хвилі агресії проти України


Грудень 01
15:02 2021

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустрічі зі спікеркою Саейму Латвії Інарою Мурніеце та міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом в ході візиту до Риги. 

Міністр детально поінформував латвійську сторону про безпекову ситуацію на тимчасово окупованих територіях та вздовж державного кордону України у контексті загрози нової хвилі російської агресії проти нашої держави.

Глава зовнішньополітичного відомства Латвії запевнив українського колегу у подальшій підтримці Латвією інтеграції України в ЄС і НАТО та у готовності Риги надавати практичну підтримку Україні у протидії російській агресії та стримуванні Москви від подальших військових авантюр. 

Глава української дипломатії висловив вдячність Латвії за тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України. Він окремо подякував латвійській стороні за сприяння у лікуванні поранених українських військовослужбовців та надання допомоги українцям, які постраждали від наслідків російської агресії.

Міністри обговорили практичне наповнення комплексного пакету стримування Росії від подальших агресивних дій. 

Дмитро Кулеба провів окрему зустріч зі спікеркою Саейму Латвії Інарою Мурніеце. Сторони обговорили подальший розвиток дружніх відносин України та Латвії. Глава латвійського парламенту висловила співчуття Україні у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів. 

Співрозмовники домовилися активно розвивати міжпарламентську дипломатію. Дмитро Кулеба окремо висловив вдячність за створення у Саеймі Латвії групи підтримки Кримської платформи та висловив впевненість у подальшій активній участі Латвії в успішному розвитку цього формату взаємодії. 

Глава МЗС України окремо подякував за рішення Парламенту Латвії визнати депортацію кримськотатарського народу геноцидом. Латвія стала першою країною у світі, що прийняла таке рішення.

Photos by Saeima

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь