До кінця поточного року кількість сертифікованих саперів на одному з підприємств Концерну зросте у 3,5 рази


Березень 08
15:17 2023

Понад 100 галузевих експертів, представників профільних міністерств і служб, операторів протимінної діяльності, міжнародних донорів та організацій, посольств, агросектору, а також інноваторів взяли участь у міжнародній конференції «Рух мінним полем».

Захід, який 3 березня у Києві організували Державний концерн «Укроборонпром» та Київська школа економіки у партнерстві з Українським фондом стартапів, ДСНС і асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу», був присвячений питанням фінансування, координації та сталого розвитку гуманітарного розмінування.

Головною темою для обговорення стало те, як найшвидше та найефективніше очистити територію України від вибухонебезпечних предметів, якими вона стала забруднена внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Наразі близько 30% території нашої держави, а це 174 тис. км2, є потенційно небезпечними через замінування.

Одним із найцікавіших етапів конференції стала презентація інноваційних рішень з розмінування. Наприклад, було запропоновано очищувати території від вибухонебезпечних предметів за допомогою повітряних і наземних дронів, які, зокрема, застосовують у роботі виріб одного з підприємств Концерну. Йдеться про виріб для пропалювання металу (ВПМ) SF-1, який схожий на олівець. Його екзотермічна порошкова суміш ефективно пропалює металеві оболонки боєприпасів, що призводить до вигорання вибухової речовини.

Крім того, згадане підприємство Укроборонпрому планує збільшити штат сертифікованих саперів з 30 до 100 осіб в цьому році.

Також на конференції відбулися панельні дискусії щодо стану ринку гуманітарного розмінування, плани його гравців, фінансування робіт з очищення сільськогосподарських земель від вибухонебезпечних предметів, обговорення питань координації та взаємодії з органами влади тощо.

Прискорення гуманітарного розмінування дасть змогу зберегти життя людей, відновити звичні масштаби підприємницької діяльності, підтримати економіку України та світову продовольчу безпеку.

«Забрудненість території України вибухонебезпечними предметами – один з ключових моментів, на який звертають увагу потенційні інвестори. І, щоб до України надходили іноземні кошти, ми маємо цю проблему розв’язати якнайшвидше», – зазначив Тимофій Милованов, президент Київської школи економіки.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь