Сенсація

До уваги споживачів: за державною програмою реімбурсації майже 25% лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань можна отримати безкоштовно


Жовтень 03
18:03 2024

Завдяки Урядовій програмі «Доступні ліки» українці з серцево-судинними захворюваннями можуть отримувати ліки безоплатно або з частковою доплатою.

Держпродспоживслужба нагадує, що в межах програми медичних гарантій Національна служба здоров’я України здійснює реімбурсацію таких лікарських засобів (міжнародних непатентованих назв) для лікування в амбулаторних умовах, зокрема, серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі з первинною та вторинною профілактикою інфарктів та інсультів: Аміодарон (Amiodarone), Амлодипін (Amlodipine), Атенолол (Atenolol), Бісопролол (Bisoprolol), Верапаміл (Verapamil), Гідрохлортіазид (Hydrochlorothiazide), Дигоксин (Digoxin), Еналаприл (Enalapril), Карведилол (Carvedilol), Клопідогрель (Clopidogrel), Лозартан (Losartan), Метопролол (Metoprolol), Нітрогліцерин (Glyceryl trinitrate), Симвастатин (Simvastatin), Спіронолактон (Spironolactone), Фуросемід (Furosemide), Варфарин (Warfarin), Ніфедипін (Nifedipine), Кислота ацетилсаліцилова (Acetylsalicylic acid).

З 30 вересня 2024 року набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України від 04.09.2024 № 1537, яким затверджено Переліки лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 23 серпня 2024 року.

До Переліку лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, зокрема, включено 241 торгову назву лікарських засобів для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі для профілактики інфарктів та інсультів, з яких 24,5% (59 препаратів) — без доплати.

Споживач може придбати лікарський засіб безкоштовно або зі знижкою тільки в аптечних закладах з позначкою «Доступні ліки» та за наявності рецепта від лікаря.

Лікарські засоби, які підлягають реімбурсації, з 01 квітня 2019 року виписують у формі електронного рецепта через електронну систему охорони здоров’я. У період воєнного стану на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих територіях у разі відсутності технічної можливості виписування електронних рецептів на лікарські засоби та/або медичні вироби, які підлягають реімбурсації, виписування рецептів може здійснюватися в паперовій формі.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Надія Ситник: Інспектори СОБ та рятувальники з початку навчального року провели понад 13 тисяч...

Прочитайте повну статтю

Обстріл прикордоння Чернігівщини - троє загиблих, з яких одна - дитина

Прочитайте повну статтю

Безпека та партнерство: Ігор Клименко взяв участь у засіданні Міністрів внутрішніх справ країн ...

Прочитайте повну статтю

Дві скрипки 18-19 століть залишаться в Україні: митники не випустили їх за кордон

Прочитайте повну статтю

Держмитслужба оголошує конкурс із визначення уповноваженого банку, через який будуть здійснюват...

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 86 від 3 жовтня 20...

Прочитайте повну статтю

На Рівненщині судитимуть лікаря, який ставив фіктивні діагнози «ухилянтам»

Прочитайте повну статтю

«EMMAKRIS III» та інші 9 суден отримали управителя: АРМА підписало договори

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь