ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО


Жовтень 22
21:13 2024

Норвезькe обороннe матеріально-технічнe агентство (NDMA, Міністерство оборони Норвегії) передало Державній прикордонній службі України та Національній гвардії України два спеціалізовані військові автобуси для медичної евакуації. Передача автотранспорту відбулася в рамках  Комплексного пакету допомоги НАТО Україні.

Військові автобуси швидкої допомоги оснащені сучасним медичним обладнанням, яке дозволяє реанімаційним бригадам автономно працювати з трьома важкопораненими пацієнтами. А також одночасно перевозити під наглядом медиків ще 4 лежачих і 8 сидячих пацієнтів. 

Напередодні передачі автотранспорту технічний персонал медзакладів Нацгвардії та Держприкордонслужби пройшов закордонні навчання з питань експлуатації та обслуговування автобусів, а також встановленого на них обладнання. До того, вони засвоїли технології розміщення і транспортування поранених з урахуванням їхнього стану.

Цей проєкт допомоги НАТО також передбачає технічне обслуговування медичних автобусів впродовж трьох років, дворічну передплату систем супутникового зв’язку «Старлінк», які встановлені на них, та постачання витратних медичних матеріалів.

Раніше Норвегія на двосторонній основі вже передала п'ять військових медичних автобусів для України. Тому цей проєкт посилить  взаємосумісність між окремими міністерствами та відомствами України та сприятиме впровадженню єдиних стандартів у питаннях евакуації та першої допомоги пораненим. 

Довідково

Комплексний пакет допомоги (КПД) НАТО Україні є основною рамкою практичної співпраці між Альянсом та Україною. Оновлений КПД був ухвалений на Мадридському Саміті 2022 року. Під час Вільнюського Саміту в липні 2023 року Союзники погодили трансформування КПД в багаторічну програму надання підтримки НАТО Україні відповідно до коротко-, середньо- та довготермінових потреб. На Вашингтонському Саміті 2024 року Союзники оголосили про зобов’язання щодо довгострокової безпекової допомоги Україні та планують забезпечити фінансування на рівні 40 мільярдів євро протягом наступного року.

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь