Сенсація

Епізоотичне благополуччя Херсонської області: підсумки роботи за 9 місяців 2024 року


Жовтень 18
12:03 2024

Забезпечення епізоотичного благополуччя Херсонщини – одне із пріоритетних завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Завдяки планомірному здійсненню необхідних діагностично-профілактичних та лікувальних заходів епізоотична ситуація в регіоні залишається стабільною та контрольованою в умовах воєнного стану.

Так, протягом 9 місяців 2024 року на підконтрольній території Херсонської області в господарствах усіх форм власності проведено 64,693 тис. лабораторно-діагностичних досліджень щодо 25 хвороб тварин та птиці, у тому числі досліджено:

З метою профілактики уповноваженими ветеринарами районних державних лікарень ветеринарної медицини проведено 323,112 тис. головообробок та щеплень щодо 13 хвороб тварин та птиці, у тому числі проведено щеплень проти:

Також, проведено профілактичну дезінфекцію на 85 об’єктах площею 77,000 тис.м². Вимушено продезінфіковано 123 об’єкти площею 63,639 тис.м². Дезінсекцію проведено на 5 об’єктах площею 5,000 тис.м². Дератизацію проведено на 72 об’єктах площею 53,3 тис.м².

З початку 2024 року на підконтрольній території Херсонської області зареєстровано 14 неблагополучних пунктів по хворобам тварин, а саме:

У кожному випадку фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області забезпечено вжиття заходів відповідно до діючих інструкцій щодо ліквідації та недопущення поширення інфекційних захворювань.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь