Ерзянський лідер засудив політику росії, спрямовану на асиміляцію та фізичне знищення корінних народів


Квітень 30
22:19 2022

«Поки ми обговорюємо мандат Форуму, Кремль відправляє представників мого та інших корінних народів росії знищувати Україну,» — Сиресь Боляєнь під час 21-ї сесії Постійного форуму ООН з питань корінних народів.

29 квітня інязор (головний старійшина) ерзянського народу Сиресь Боляєнь виступив під час 21-ї сесії Постійного форуму ООН з питань корінних народів стосовно пункту «Обговорення шести визначених мандатом сфер діяльності Постійного форуму (економічний та соціальний розвиток, культура, довкілля, освіта, охорона здоров’я та права людини) з урахуванням Декларації ООН про права корінних народів, підсумкового документа Всесвітньої конференції з питань корінних народів та Порядку денного в галузі сталого розвитку на період до 2030 року».

Сиресь Боляєнь (укр. —  Олександр Болькін) був інавгурований у 2019 році та має легітимні повноваження представляти ерзянський народ перед органами державної влади росії та міжнародною спільнотою, а також виступає голосом інших корінних народів Ідель-Уралу. Диктаторський режим росії — тюрма народів — дозволяє звучати лише лояльним до кремля голосам, тож Україна стала місцем, звідки можуть лунати прості слова правди і свободи.

У своєму виступі Сиресь Боляєнь наголосив на тому, що росія розглядає багатоетнічність як проблему, котру прагне вирішити русифікацією та фізичним знищенням представників інших ідентичностей.

«Російські окупанти вбивають українців, але і самі несуть великі втрати. Частка представників корінних народів Росії у загальному числі загиблих інтервентів непропорційна висока… Москва довела національні республіки до злиденного стану. Тепер вона користується цим, щоб заманювати молодих людей з числа корінних народів на контрактну службу в російську армію,» —підкреслив Сиресь Боляєнь.

З повним текстом виступу Сиреся Боляєня можна ознайомитися нижче.

Я Сиресь Боляєнь.

Я обраний на Батьківщині головний старійшина ерзянського народу.

Мій народ живе в Росії, в Республіці Мордовія, але я вимушений перебувати тут, в Україні, щоб доносити голос народу, який придушує російська диктаторська влада.

Поки ми обговорюємо мандат Форуму, Кремль відправляє представників мого та інших корінних народів Росії знищувати Україну.

Росія не визнає Декларацію ООН про права корінних народів. А риторику про захист меншин використовує лише для загарбання чужих земель.

Росія давно не є федерацією, а тюрмою народів, у якій вже дев’ятий рік утримує також мільйони громадян України. 

Російські окупанти вбивають українців, але і самі несуть великі втрати. 

Частка представників корінних народів Росії у загальному числі загиблих інтервентів непропорційна висока. 

Вона значно перевищує частку цих народів в структурі населення Росії. На це вказують як офіційна російська статистика, так і російські вчені, зокрема Алєксєй Малашенко та Ахмет Ярликапов. 

Регіонами-лідерами за кількістю загиблих військових на тисячу населення є Північна Осетія, Бурятія, Тува, Дагестан, Інгушетія, Чукотка та регіон Ідель-Урал. 

Москва довела національні республіки до злиденного стану. Тепер вона користується цим, щоб заманювати молодих людей з числа корінних народів на контрактну службу в російську армію. У багатьох національних республіках військова служба залишається єдиним соціальним ліфтом для молоді, адже дає їжу і житло.

Кремль вважає багатоетнічність і федералізм Росії проблемою. Цю проблему Кремль вирішує русифікацією та фізичним знищенням інородців. Війна з Україною — чудова для цього нагода. 

Закликаю світ звернути увагу на цю злочинну політику Москви, що має на меті етноцид корінних народів Росії.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь