Фармакопейний центр отримав лист подяки від Ради Фармакопейної Конвенції США (USP)


Вересень 23
12:07 2024

ДП «Український науковий фармакопейний центр якості лікарських засобів» (далі – Фармакопейний центр) Держлікслужби отримав лист подяки від Ради Фармакопейної Конвенції США (Фармакопея США (USP) та її співробітників, які відзначили внесок Фармакопейного центра у розробку проєктів концепцій резолюцій на цикл 2025-2030 років.

Фармакопейний центр є членом USP з 2010 року. Протягом 2012-2013 років його представником в USP був Олександр Гризодуб, з 2023 року – Наталя Воловик.

Нагадаємо, в липні 2024 року в ході робочого візиту до США у складі делегації МОЗ Голова Держлікслужби Роман Ісаєнко та інші члени делегації зустрілись із керівництвом та співробітниками Фармакопеї США і відвідали її лабораторії.

Співпраця Держлікслужби з USP формально закріплена у 2011 році шляхом підписання двостороннього Меморандуму про взаєморозуміння.

Держлікслужба застосовує стандарти та методики лабораторної практики USP в українських лабораторіях, проводить незалежну оцінку якості лікарських засобів, що імпортуються та виробляються в Україні.

Фармакопеї встановлюють стандарти якості виробництва лікарських засобів та вакцини. Водночас регулятори гарантують, що виробники дотримуються цих стандартів якості перед отриманням дозволу на обіг лікарських засобів, і контролюють дотримання вимог протягом усього терміну придатності продукту.

Лабораторія фармакопейного аналізу ДП «Фармакопейний центр», розташована в місті Харків – одна з уповноважених лабораторій Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, що продовжує виконувати свою роботу у сфері контролю якості лікарських засобів, використовуючи унікальні біологічні методи контролю та незважаючи на всі ризики, пов’язані з військовою агресією рф проти України.

Окрім аналізів, які виконує Лабораторія фармакопейного аналізу  ДП «Фармакопейний центр» для фармацевтичного ринку України, вона технічно підтримує розробку Державної фармакопеї України, що є нормативним документом, який містить загальні вимоги до лікарських засобів, монографій та методів контролю діючих речовин, лікарських засобів, реактивів тощо.

Україна є першою з країн колишнього пост радянського союзу, яка розробила національну фармакопею. 1-а редакція ДФУ була введена в дію 1 жовтня 2001 року.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь