Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва провела зустріч з представниками Європейського інвестиційного банку Рафалом Рибацьким та Оксаною Ремігою під час офіційного візиту до м. Люксембург


Травень 21
18:15 2024

На зустрічі сторони обговорили можливості  розширення Європейським інвестиційним банком пільгового фінансування проектів з підвищення енергоефективності та модернізації інфраструктури України у різних сферах.

Голова Держенергоефективності також презентувала запроваджені в Україні ключові інструменти енергоефективної трансформації: Фонд декарбонізації та ініціативу Агентства з відкриття регіональних Офісів декарбонізації та енергоефективної трансформації, тощо.

Представники ЄІБ високо оцінили концепцію створеного у 2024 році Фонду декарбонізації України в частині запровадження в Україні європейського принципу "забруднювач платить" та спрямування податків на викиди СО2 на досягнення цілей з підвищення енергоефективності та декарбонізації економіки країни.

«Це радує, оскільки через цей Фонд буде проходити співфінансування майбутніх проектів з енергоефективності та декарбонізації. Він же буде певною мірою державною гарантією повернення інвестицій для наших партнерів та інвесторів», - підкреслила Ганна Замаєєва.

Також представники ЄІБ оцінили ініціативу щодо запровадження національного моніторингу зменшення енергоспоживання та зниження викидів СО2.

Детальніше про зустріч на сторінці Голови Держенергоефективності  https://www.facebook.com/share/p/RxfyBZEJtbJaeF9o/?

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь