Голова Держенергоефективності та Голова ФДМУ закріпили меморандумом свої спільні наміри двосторонньої співпраці у напрямку скорочення споживання енергоресурсів на підприємствах сфери управління ФДМУ


Червень 11
18:16 2024

Сьогодні перед державою стоїть багато викликів, один з головних – досягнення енергонезалежності та енергобезпеки. І досягти цього можна тільки зниженням навантаження на енергосистему країни, реалізуючи у всіх сферах ключовий європейський принцип «Енергоефективність перед усім».

І дуже важливо реалізовувати цей принцип саме в органах влади. Оскільки, в останній Директиві ЄС 2023/1791 відзначено, що саме державні органи на національному, регіональному та місцевому рівнях повинні виконувати зразкову роль у питаннях енергоефективності та декарбонізації. 

Суттєвої економії енергоресурсів в органах влади та на державних підприємствах без залучення бюджетних коштів можна досягти впровадженням енергоефективних проектів через ЕСКО-механізм. На сьогодні Держенергоефективності активно цьому сприяє та залучає ЦОВВ спільно рухатися у  цьому напрямку.

Минулого тижня до активної співпраці у цьому напрямку залучили Фонд держмайна України. Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва та Голова ФДМУ Віталій Коваль закріпили меморандумом свої спільні наміри двосторонньої співпраці у напрямку скорочення споживання енергоресурсів на підприємствах сфери управління ФДМУ, а також використання ЕСКО-механізму для цих цілей.  

На сьогодні ФДМУ управляє значною кількістю підприємств та активів, включаючи 432 господарські товариства з державною часткою у статутних капіталах та 1032 державні підприємства. 

В управлінні ФДМУ також знаходяться великі енергоємні підприємства хімічної та титанової галузі, на яких впровадження енергоефективних заходів через ЕСКО-механізм може дати відчутний ефект не лише для економії коштів на енергоносіях, а й на підвищенні якості та зниженні собівартості виробництва одиниці продукції. 

«Для цього спільно з ФДМУ будемо працювати над скороченням обсягів споживання енергоресурсів та житлово-комунальних послуг в будівлях бюджетних установ сфери їх управління,  створювати умови для доступу суб’єктів МСП до ринку енергосервісу, сприяти і залучати незалежні фінансові установи до укладення ЕСКО-договорів та багато іншого», - зазначила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва. 

Голова Держенергоефективності впевнена, що результати будуть відчутними. «Ми продовжуємо далі залучати наших колег до активної співпраці у напрямку скорочення споживання енергоресурсів в ЦОВВ та активного використання переваг ЕСКО-механізму для бюджетної сфери», – акцентувала Ганна Замазєєва під час підписання меморандуму.

Детальніше на сторінці Голови Держенергоефективності за посиланням https://www.facebook.com/share/p/ruavsZnzax9NHAeK/?

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь