Голова Держенергоефективності та Голова ФДМУ закріпили меморандумом свої спільні наміри двосторонньої співпраці у напрямку скорочення споживання енергоресурсів на підприємствах сфери управління ФДМУ


Червень 11
18:16 2024

Сьогодні перед державою стоїть багато викликів, один з головних – досягнення енергонезалежності та енергобезпеки. І досягти цього можна тільки зниженням навантаження на енергосистему країни, реалізуючи у всіх сферах ключовий європейський принцип «Енергоефективність перед усім».

І дуже важливо реалізовувати цей принцип саме в органах влади. Оскільки, в останній Директиві ЄС 2023/1791 відзначено, що саме державні органи на національному, регіональному та місцевому рівнях повинні виконувати зразкову роль у питаннях енергоефективності та декарбонізації. 

Суттєвої економії енергоресурсів в органах влади та на державних підприємствах без залучення бюджетних коштів можна досягти впровадженням енергоефективних проектів через ЕСКО-механізм. На сьогодні Держенергоефективності активно цьому сприяє та залучає ЦОВВ спільно рухатися у  цьому напрямку.

Минулого тижня до активної співпраці у цьому напрямку залучили Фонд держмайна України. Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва та Голова ФДМУ Віталій Коваль закріпили меморандумом свої спільні наміри двосторонньої співпраці у напрямку скорочення споживання енергоресурсів на підприємствах сфери управління ФДМУ, а також використання ЕСКО-механізму для цих цілей.  

На сьогодні ФДМУ управляє значною кількістю підприємств та активів, включаючи 432 господарські товариства з державною часткою у статутних капіталах та 1032 державні підприємства. 

В управлінні ФДМУ також знаходяться великі енергоємні підприємства хімічної та титанової галузі, на яких впровадження енергоефективних заходів через ЕСКО-механізм може дати відчутний ефект не лише для економії коштів на енергоносіях, а й на підвищенні якості та зниженні собівартості виробництва одиниці продукції. 

«Для цього спільно з ФДМУ будемо працювати над скороченням обсягів споживання енергоресурсів та житлово-комунальних послуг в будівлях бюджетних установ сфери їх управління,  створювати умови для доступу суб’єктів МСП до ринку енергосервісу, сприяти і залучати незалежні фінансові установи до укладення ЕСКО-договорів та багато іншого», - зазначила Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва. 

Голова Держенергоефективності впевнена, що результати будуть відчутними. «Ми продовжуємо далі залучати наших колег до активної співпраці у напрямку скорочення споживання енергоресурсів в ЦОВВ та активного використання переваг ЕСКО-механізму для бюджетної сфери», – акцентувала Ганна Замазєєва під час підписання меморандуму.

Детальніше на сторінці Голови Держенергоефективності за посиланням https://www.facebook.com/share/p/ruavsZnzax9NHAeK/?

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь