Сенсація

Голова НАДС взяла участь в заключному заході Проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe)


Жовтень 03
12:02 2024

2 жовтня в Києві відбувся заключний захід Проєкту Міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що виконується реалізується Alinea International та фінансується Урядом Канади. У події взяла участь Голова Національного Агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина.

Організатори заходу представили ключові досягнення Проєкту SURGe, відзначили роботу експертів та успіхи, досягнуті у партнерстві з українським Урядом під час війни та, зокрема, з НАДС. Також було презентовано бачення майбутніх проєктів та програм підтримки України. 

Голова НАДС Наталія Алюшина додала, що для Агентства співпраця з Проєктом SURGe розпочалась у 2021 році. Тоді спільно з Міністерством соціальної політики проводилась робота над Посібником з інструментів впровадження гендерного підходу на державній службі. А після початку повномасштабної війни робота з Проєктом посилилась, зокрема, в напрямку розвитку знань та навичок державних службовців у сфері стратегічного планування.

Окремим значним успіхом співпраці Наталія Алюшина виділила Школу підготовки стратегів. Це спеціальна короткотермінова програма підвищення кваліфікації державних службовців категорії "А". Було проведено вже 3 випуски цієї Школи. 

Голова НАДС також подякувала команді Проєкту SURGe за можливість підвищити якість робочих процесів в НАДС шляхом адаптації процедури стратегічного планування до роботи в системі ProjectUA. За її словами, спільно з експертами Проєкту SURGe планується розробка наступного Стратегічного плану НАДС на 3 роки, прогрес виконання якого також буде відстежуватися в ІТ системі ProjectUA.

«НАДС було першим Агентством, яке розпочало повноцінну роботу в системі ProjectUA у 2023 році з моніторингу нашого Плану дій на 2023 рік. Це дійсно те, чого потребувало наше відомство та державна служба в цілому. На сьогодні кожен співробітник НАДС, який працює в напрямку стратегічного планування, працює з ІТ-інструментом ProjectUA. Кожне завдання Стратегічного плану, яке виконує НАДС, також відслідковується і звітується в системі. Я особисто також кожен день перевіряю виконання завдань та контролюю досягнення КРІ. Ця ІТ-система є оптимальним інструментом, що дає змогу швидко оцінити прогрес, зрозуміти, де є вузькі місця», - наголосила Наталія Алюшина.

Крім того, Голова НАДС зазначила, що на офіційному вебсайті Агентства можна ознайомитись з інтерактивним дешбордом з результатами  роботи НАДС за 2023 рік, що був розроблений експертами Проєкту SURGe на основі моніторингу Стратегічного плану діяльності Агентства на 2022-2024 роки та Плану роботи на 2023 рік.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь