«Головна умова для впровадження реформи шкільного харчування – це небайдужість», - Владислава Магалецька


Листопад 12
14:00 2021

З початку року Держпродспоживслужбою здійснено більше 3,8 тисяч лабораторних досліджень харчових продуктів, які використовувалися для приготування страв у закладах освіти, на відповідність параметрам безпечності.

За результатами проведеного контролю встановлено 109 невідповідностей за мікробіологічними показниками, що склало 2,8% відсотків від досліджуваних зразків. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», який проходить у Львові за ініціативи першої леді Олени Зеленської та при підтримці Львівської обласної державної адміністрації.

 «Реформа шкільного харчування є складним процесом, бо в ній задіяні дуже багато людей із різних сфер: освітяни, органи місцевого самоврядування, бізнес і органи державної влади. Кожен в цьому ланцюгу має виконувати свої функції не просто в рамках своїх обов’язків, а дійсно «горіти змінами» і працювати на результат, адже результати цієї реформи торкаються кожного з нас через здоров’я наших дітей. Головна умова для впровадження реформи шкільного харчування – це небайдужість», - зазначила у своєму виступі Владислава Магалецька.

Регіональний форум «Реформа шкільного харчування» відбувається в межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі. Участь у заході беруть представники Львівської, Вінницької, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування. Фахівці служби здійснюють контроль безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проводять перевірки та моніторинг постачальників послуг.

Довідково. З початку року Держпродспоживслужбою проведено 3028 позапланових та 120 планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів у навчальних закладах. Ще майже 23 тисячі закладів освіти (з них 14980 – це школи) були перевірені у серпні складі комісій, які обстежували готовність до нового навчального року. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь