Іван Руснак провів зустріч з делегацією Литовської Республіки на чолі зі стратегічним радником високого рівня


Грудень 07
17:14 2021

Сьогодні, 7 грудня, у Міністерстві оборони України відбулася зустріч Першого заступника Міністра оборони України Івана Руснака із делегацією Литовської Республіки, яку очолив стратегічний радник високого рівня Комітету реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України від Литовської Республіки пан Віталіюс Вайкшнорас.

У зустрічі також взяли участь керівники структурних підрозділів оборонного відомства та Генерального штабу Збройних Сил України.

Сторони обговорили питання підтримки реформування системи професійної військової освіти України та шляхів надання допомоги.

Іван Руснак подякував литовській делегації за підтримку в розвитку системи професійної військової освіти України, що, у свою чергу, пришвидшить переведення сектору безпеки і оборони України на стандарти НАТО та покращить взаємосумісність Збройних Сил України з арміями держав-членів НАТО.

— Користуючись нагодою, хочу ще раз запевнити в безповоротності реалізації курсу України до євроатлантичної та європейської інтеграції, — зазначив Перший заступник Міністра оборони.

Нагадаємо, що за сприяння програми DEEP за безпосередньої участі підполковника ЗС Литовської Республіки Стасіса Палдунаса радника з питань професійної військової освіти при Представництві НАТО в Україні та за підтримки групи іноземних радників було проведено низку заходів з удосконалення курсів професійної військової освіти L-1 — L-4, синхронізацію їх між собою, створення «Курсу вищого керівного складу стратегічного рівня (L5)», підготовки викладацького складу.

На завершення заходу іноземні представники висловили вдячність за високу оцінку їх зусиль та запевнення про продовження ефективної подальшої взаємодії.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь