Сенсація

Єгор Чернєв: У питанні фінансування партнерами виробництва зброї в Україні є суттєві зрушення


Жовтень 03
12:03 2024

Варшавський безпековий форум став черговим майданчиком, на якому Україна зробила акцент на тому, що здатна виробляти набагато більше зброї, ніж може зараз профінансувати самостійно. Ця формула починає працювати, що й підтверджують конкретні угоди.

Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв.

«І раніше, і на форумі у Варшаві ми ставили це питання на двосторонніх зустрічах із партнерами. Казали, що якщо вони не можуть нам надати озброєння, якого немає на складах чи яке не виробляють, то можуть профінансувати ті державні та приватні підприємства, які є в Україні, щоб вони виготовляли для нас снаряди, БТР, гаубиці 155 калібру, дрони тощо. Бачимо, що ця формула починає працювати. Зокрема, ми бачили досить гарний приклад, коли Данія профінансувала виготовлення декількох гаубиць «Богдана». Ми бачимо, що в новому пакеті від США, 2,5 млрд буде виділено для фінансування внутрішнього ВПК, щоб ми виготовляли озброєння всередині країни. Тут у нас є певний позитив», - зазначив парламентарій.

Він також додав, що все більше компаній готові відкривати спільні виробництва в Україні.

«Спочатку це був Rheinmetall, Baykar, KNDS тощо, а зараз усе більше компаній готові розглядати ідею створення спільних підприємств на території України. Це не лише посилення нашої обороноздатності, а і вливання в нашу економіку», - наголосив народний депутат.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь