Єврокомісія продовжить підтримку реформ української митниці в контексті підготовки України до вступу в ЄС


Жовтень 01
18:11 2024

Пріоритетні напрямки - узгодження митного законодавства із нормами ЄС, розробка нових митних ІТ систем та боротьба з корупцією. 

Галерея

Сьогодні, 1 жовтня, відбулася зустріч керівництва Держмитслужби і Програми ЄС з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM), на якій обговорили плани реформування української митниці в контексті підготовки України до вступу до ЄС та можливості підтримки з боку Євросоюзу.

«Важко переоцінити нашу спільну роботу. Проект EU4PFM є одним із ключових наших партнерів, який допомагає службі удосконалюватись. Цей рік був надзвичайно результативним у частині змін в митній сфері, необхідних для інтеграції України до ЄС, ми йшли до цього спільно з вами і в подальшому розраховуємо на підтримку Проекту. Ключовими викликами для нас залишаються необхідність позитивного рішення Європейського Союзу щодо автоматизованого обміну з Україною даними з митних декларацій, що виключить корупційні ризики у пунктах пропуску, а також підвищення заробітних плат для митників як обов’язкова передумова успішності реформи митної служби», - зазначив очільник Держмитслужби Сергій Звягінцев. 

За словами керівниці EU4PFM Юргіти Домейкієне, Єврокомісія продовжить підтримку реформ української митниці через Програму EU4PFM, виділивши значну частину у пакеті розширення для розробки ІТ-рішень у митній сфері. 

 «Зараз, до кінця 2024 року фокус нашої підтримки буде збережено на практичних кроках, необхідних для вступу України до ЄС. Зокрема, на приведенні українського законодавства до норм ЄС, передовсім для розробки нового Митного кодексу. Також пріоритетом є зміцнення інституційної спроможності Держмитслужби, а саме - боротьба з корупцією та компетентність персоналу.  Усе це впливатиме на результати оцінки прогресу під час переговорного процесу», - зазначила Юрґіта Домєйкієнє, характеризуючи акценти в допомозі.

Візит керівництва EU4PFM до Києва триває. Завтра, 2 жовтня, заплановано засідання Наглядової ради з розробки нового Митного кодексу України на основі Митного кодексу ЄС, а 3 жовтня – з представниками профільних департаментів Держмитслужби, за напрямками яких EU4PFM надає підтримку Україні для підготовки до вступу до ЄС.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Кабмін ухвалив постанову, відповідно до якої вдосконалюється процедура комісійної торгівлі тран...

Прочитайте повну статтю

Запоріжжя. російські війська завдали авіаційних ударів по місту

Прочитайте повну статтю

Український інститут національної памʼяті планує проведення пошукових робіт жертв Волинської тр...

Прочитайте повну статтю

Польський рибалка встановив новий світовий рекорд із ловлі коропа

Прочитайте повну статтю

Підготовлено 560 експертів з вивчення практичного досвіду роботи вчителів історії та громадянсь...

Прочитайте повну статтю

Вітання з Днем захисників і захисниць України!

Прочитайте повну статтю

Єврокомісія продовжить підтримку реформ української митниці в контексті підготовки України до в...

Прочитайте повну статтю

Як адвокату подавати документи, коли вісить «Електронний суд»?

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь