Сенсація

Київ: фахівці Держпродспоживслужби долучились до ІV Всеукраїнського з'їзду «Харчовий бізнес – 2024: конкурентоздатність та експортоорієнтованість»


Жовтень 03
18:03 2024

Про необхідні змін у харчовому законодавстві представники Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві говорили з учасниками ІV Всеукраїнського з'їзду «Харчовий бізнес – 2024: конкурентоздатність та експортоорієнтованість».

«Система НАССР в Україні запроваджена наказом Мінагрополітики від 01.10.2012 №590. Цей наказ базується на четвертій редакції Кодексу Аліментаріус - зібрання міжнародно схвалених стандартів на харчові продукти. Наразі вже існує шоста редакція. Тому цей наказ потребує змін. Нині у стінах Держпродспоживслужби, Мінагрополітики та інших профільних міністерствах та відомствах триває робота над створенням нових нормативно-правових актів та, відповідно, змін до існуючих для приведення їх у відповідність вимогам сьогодення», – зауважив Юрій Миркєєв, заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини-начальник відділу державного контролю ГУ Держпродспоживслужби в м.Києві. 

Наприклад, 5 грудня цього року  набирає чинності наказ Мінагрополітики від 19.04.2024 № 1279 «Про затвердження гігієнічних вимог до агропродовольчих ринків», відповідно до якого законодавство набуде певних трансформацій. Так само, потрібно розробити додатки з вичерпним переліком та внести зміни до наказу Мінагрополітики від 08.08.2023 року, яким зокрема була затверджена нова форма акту інспектування. 

Окремим питанням учасники розглянули підходи до планових заходів державного нагляду (контролю). У вересні відбулось наповнення інтегрованої автоматизованої системи інформацією про суб’єктів господарювання та адреси проведення господарської діяльності. Це було викликано потребою затвердження комплексного плану заходів на 2025 рік. По безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини створюється окремий план державного контролю, який містить у собі назву оператора ринку та адреси потужностей. З 1 жовтня проводитиметься  перекатигоризація потужностей операторів ринку. При цьому будуть враховуватись:

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Надія Ситник: Інспектори СОБ та рятувальники з початку навчального року провели понад 13 тисяч...

Прочитайте повну статтю

Обстріл прикордоння Чернігівщини - троє загиблих, з яких одна - дитина

Прочитайте повну статтю

Безпека та партнерство: Ігор Клименко взяв участь у засіданні Міністрів внутрішніх справ країн ...

Прочитайте повну статтю

Дві скрипки 18-19 століть залишаться в Україні: митники не випустили їх за кордон

Прочитайте повну статтю

Держмитслужба оголошує конкурс із визначення уповноваженого банку, через який будуть здійснюват...

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 86 від 3 жовтня 20...

Прочитайте повну статтю

На Рівненщині судитимуть лікаря, який ставив фіктивні діагнози «ухилянтам»

Прочитайте повну статтю

«EMMAKRIS III» та інші 9 суден отримали управителя: АРМА підписало договори

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь