«Коли працюєш на місці обстрілу, страху немає, він приходить потім», – заступниця начальника поліції Слов’янська Вікторія Пеженко


Жовтень 26
15:12 2024

Підполковник поліції Вікторія Пеженко несе службу на Донеччині, очолює слідче відділення. Понад два роки безперервного ризику життям – усе для того, щоб кожен воєнний злочин росії був задокументований і покараний. Але поліцейська не тільки керівник, але й парамедикиня. Вона виїжджає на обстріли та рятує життя поранених.

Робота в слідстві - це втілення дитячої мрії Вікторії. У поліції Слов’янська вона працює вже 13 років, очолювала відділення з розслідування тяжких злочинів. І ось уже шість років обіймає посаду заступника начальника - начальника слідчого відділення Слов'янського відділу поліції.

Поліцейська зауважує, що робота слідчого - важка і кропітка, бо кожне рішення він має пропустити крізь себе. Вікторія Пеженко розслідувала багато злочинів, проте найбільше врізалося у пам’ять потрійне вбивство у Слов’янську.

2022 рік, як і для всіх, став для Вікторії переламним. З повномасштабним вторгненням рф до роботи слідчих додалось розслідування воєнних злочинів: документування обстрілів, встановлення місць стихійних поховань і ексгумація тіл людей, що загинули під час окупації та бойових дій тощо.

Вікторія Пеженко входить до складу групи парамедиків. Після обстрілу вона разом з колегами першою прибуває на місце трагедії, рятують людей з-під руїн, надають допомогу постраждалим та евакуюють їх до лікарень.

Парамедикиня згадує один з морально важких випадків, коли внаслідок прямого влучання в будинок загинула ціла родина – чоловік, дружина та їхня 7-річна донька.

«Коли виїжджаєш на місця обстрілів, почуття страху немає. Працюємо швидко, злагоджено. Тільки коли повертаєшся додому, приходить усвідомлення ситуації. Ось тоді відчувається страх», - ділиться Вікторія.

Поліціянтка зазначає, що через війну змінилися цінності, важливішим стало саме життя, близькі люди, час, проведений з ними, - тому головною її мотивацією була й залишається родина.

Національна поліція України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко: “Зустрівся на Донеччині із командуванням бригади «АЗОВ» та її бійцями”

Прочитайте повну статтю

«Коли працюєш на місці обстрілу, страху немає, він приходить потім», – заступниця начальника по...

Прочитайте повну статтю

Сергій Марченко під час зустрічі фінансового блоку G7 назвав ключові напрями співпраці з партне...

Прочитайте повну статтю

У Києві загинула людина через ворожий удар БПЛА по житловому будинку

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної атаки у Бориспільському районі загинула людина (Оновлено)

Прочитайте повну статтю

Ракетний удар по Дніпру: загинуло троє людей – серед них дитина

Прочитайте повну статтю

У Дніпрі загинула дружина та донька поліцейського внаслідок російського удару, – Глава МВС Ігор...

Прочитайте повну статтю

Співробітники підрозділів МВС пройшли тренінг із вивчення сучасних цифрових сервісів для спілку...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь