Комісія розглянула діяльність Бобровицької міської ТВК


Лютий 13
18:11 2024

До Центральної виборчої комісії надійшла скарга Чернігівської обласної організації політичної партії “НАШ КРАЙ”, суб’єктом оскарження в якій визначено Бобровицьку міську територіальну виборчу комісію Ніжинського району Чернігівської області.

У скарзі суб’єкт звернення просив визнати такою, що не відповідає вимогам законодавства про вибори та порушує виборчі права громадян, бездіяльність цієї ТВК, яка, на думку скаржника, полягає у неприйнятті нею рішення щодо визнання обраним депутатом Бобровицької міськради на перших місцевих виборах наступного за черговістю кандидата в депутати у відповідному виборчому списку місцевої організації вказаної політичної партії замість депутата, чиї повноваження достроково припинено рішенням 35-го позачергового з’їзду політичної партії. А також – достроково припинити повноваження чотирьох членів цієї ТВК у зв’язку з двома і більше неявками на засідання виборчої комісії без поважних причин, та зобов’язати вказану комісію ухвалити відповідне рішення.

Разом з тим з наявних у Комісії документів та пояснень ТВК вбачається, що на сьогодні правомірність цього рішення вищого керівного органу політичної партії “НАШ КРАЙ” про відкликання депутата Бобровицької облради за народною ініціативою оспорюється в судовому порядку.

Тому ЦВК залишила вказану скаргу без розгляду по суті. Оскільки наявність такого судового спору унеможливлює здійснення Комісією контрольних функцій стосовно ТВК під час вирішення нею відповідного питання.

Окрім того, стосовно вимоги дострокового припинення повноважень чотирьох членів цієї комісії ЦВК зауважила,  що рішення, дії або бездіяльність територіальної виборчої комісії можуть бути оскаржені до суду.

Пресслужба Секретаріату Комісії

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь