«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне», – бойовий медик Василь Кишкан


Жовтень 17
18:14 2024

Зупинити масивну кровотечу, накласти турнікет, зробити конверсію чи тампонування рани для поліцейського з Тернопільщини Василя Кишкана звична справа. Досвід порятунку життя отримав ще у 2014 під час захисту України. Саме тоді поліцейський почав опановувати навички домедичної допомоги, пройшов численні тренінги та курси від іноземних інструкторів. Під щільними обстрілами ворога він зберіг життя десяткам своїх побратимів.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну Василь Кишкан розумів, що його бойовий та медичний досвід будуть корисними на полі бою, тож разом із побратимами з батальйону «Тернопіль» приєднався до лав новоствореної Об’єднаної штурмової бригади Нацполіції «Лють». Там він служить на посаді бойового медика.

Василь добре пам’ятає своє перше бойове завдання у липні 2023 року. Тоді його підрозділ проводив штурмові дії в найгарячіших точках Донеччини, докладаючи максимум зусиль, щоб звільнити Кліщіївку та Курдюмівку.

Правоохоронець каже, що війна змінюється, тож доводиться швидко вчитися та вдосконалюватися, аби давати потужну відповідь ворогу. Нині його підрозділ виконує завдання по обороні Часового Яру та Торецька.

Боєць не раз надавав домедичну допомогу пораненим побратимам просто на позиціях під активним ворожим вогнем. У такі моменти кожна секунда має значення. Один неправильний рух і життя пораненого може обірватись.

Під час кожної ворожої атаки у Василя та його напарника Михайла Догми  роботи вистачає:

Поліцейський пригадує випадок, коли молодий боєць отримав кульове поранення ноги. Турнікет був накладений занадто високо і вже через дві години це могло призвести до ампутації ноги.

Зараз побратими поліцейського тримають лінію фронту на Торецькому напрямку, де ворог постійно намагається штурмувати їхні позиції.

Василь Кишкан пишається, що служить в бригаді «Лють» і разом зі своїми однодумцями захищає країну. Наразі, після травми обох колін, боєць проходить лікування та реабілітацію. Згодом планує повернутися до свого підрозділу, адже певен, що тільки разом можна перемогти ворога.

Національна поліція України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Богдан Драпятий: Цивілізований світ солідарний з Україною та активно підтримує саперів у бороть...

Прочитайте повну статтю

За рішенням суду браконьєр відшкодує державі півмільйона гривень за завдані збитки рибному госп...

Прочитайте повну статтю

Олена Дума: Договір управління рухомим арештованим майном паркового комплексу «Межигір’я» залиш...

Прочитайте повну статтю

УВАГА! У мережі виявлено російський клон офіційного сайту ДПСУ!

Прочитайте повну статтю

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне»,...

Прочитайте повну статтю

Парламент Естонії визнав депортації кримських татар геноцидом

Прочитайте повну статтю

Конференція «Європейська інтеграція України: охорона здоров’я»

Прочитайте повну статтю

Співпраця для зеленого відновлення: в Держенергоефективності провели робочу зустріч з представн...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь