Комітет з питань бюджету підтримує заклики і дії щодо виключення Росії з усіх міжнародних фінансових організацій


Квітень 28
13:51 2022

Рада Керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку 1 квітня 2022 р. ухвалила резолюції, які передбачають призупинення та зміну доступу Росії та Білорусі до ресурсів цього Банку вперше в його історії. ЄБРР став першою міжнародною організацією, яка ухвалила таке рішення. Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що відповідний результат став можливим у тому числі завдяки спільним зусиллям Президента України, Прем‘єр-міністра України та команди Мінфіну.

Міністр фінансів США Джанет Єллен 18 квітня п.р. поінформувала, що США закликатимуть членів Міжнародного валютного фонду і Світового банку посилити тиск на Російську Федерацію, включаючи її виключення із світових фінансових інституцій.

У рамках Весняних зборів МВФ та Світового банку у США (м. Вашингтон) 20 квітня п.р. відбулося засідання фінансового блоку G7, після чого міністри фінансів та керівники центробанків країн-членів G7 оприлюднили спільну заяву щодо війни РФ проти України. Зокрема, у цій заяві зазначено, що:

міжнародні організації та багатосторонні форуми більше не повинні вести свою діяльність із Росією у звичайному режимі;

G7 продовжать уважно стежити за наслідками санкцій, а також тісно співпрацювати з партнерами для забезпечення дотримання санкцій G7 та запобігання будь-яким спробам ухилитися від санкцій, їх обійти або скасувати;

G7 мають твердий намір відмовитися від проведення міжурядових фінансових операцій з Росією, включаючи добровільну торгівлю спеціальними правами запозичення, та закликали інші країни приєднатися до подальших обмежень можливостей Росії фінансувати її неспровоковану та невиправдану війну проти України;

вітається рішення Європейського банку реконструкції та розвитку призупинити доступ Росії та Білорусі до його ресурсів;

Росія не повинна отримувати фінансування від міжнародних фінансових інституцій, включаючи Міжнародний валютний фонд та Світовий банк.

Поряд з тим, у рамках цих Весняних зборів 21 квітня п.р. відбувся Круглий стіл щодо підтримки України, до учасників якого під час онлайн-підключення звернувся Президент України Володимир Зеленський із закликом реалізувати рішення, які зупинять агресивні наміри Росії. Серед іншого, Президент України наголосив: «Потрібно негайно виключити Росію з усіх міжнародних фінансових інституцій. МВФ, Світовий банк та інші – точно не місце для такої держави, яка намагається зруйнувати життя сусіднього народу».

Народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету підтримують вищезгадані заклики і дії та сподіваються на відповідне реагування міжнародних фінансових організацій, що має стати важливим кроком у подальшому посиленні санкцій на країну-агресора.

Виключення РФ з усіх міжнародних фінансових організацій та відповідно унеможливлення доступу РФ до їх ресурсів має стати дієвим інструментом тиску на цю країну, її ізоляції від цивілізованого світу, а разом з іншими міжнародними санкціями - зрештою спонукатиме зупинити війну та повернути мир.

Росія відповість за свої злочини і буде покарана.

Україна переможе !

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь