Марина Попатенко обговорила з представниками органів місцевого самоврядування та молоді напрями розвитку молодіжної політики під час війни та роль молоді у цих процесах


Травень 07
20:27 2022

6 травня 2022 року в Івано-Франківську відбувся міні-форум «Молодіжна політика у час війни. Потреби та можливості України».  Форум було присвячено обговоренню з представниками органів місцевого самоврядування та молоді з Івано-Франківська, Чернівців, Тернополя та Львова теперішнього стану молодіжної політики та перспектив її розвитку в умовах воєнного стану. 

Марина Попатенко під час форуму зазначила, що внаслідок збройної агресії росії постраждало близько 40% молоді в Україні.

Заступниця Міністра поінформувала про вже здійснені заходи на державному рівні, спрямовані на вирішення наявних проблем, зокрема про Національну Волонтерську Платформу, онлайн-портал, який в умовах війни працює як платформа для допомоги як військовим, так і цивільному населенню, створену за підтримки Мінмолодьспорту та ЮНІСЕФ, Softserve у партнерстві з Українською волонтерською службою.

Зі свого боку, керівниця Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ірина Тулякова презентувала результати роботи платформи «СпівДія», створеної активною молоддю разом із Координаційним штабом з гуманітарних і соціальних питань Офісу Президента України для збору потреб та оперативної допомоги цивільному населенню, надання психологічної та юридичної підтримки, супроводу та адаптації до життя під час війни, а також надання допомоги щодо підтримки, становлення, пошуку молодої людини в новій українській поствоєнній реальності.

Із метою створення взаємодії між державними та громадськими організаціями та цивільним населенням Мінмолодьспортом в рамках діяльності платформи «СпівДія» запущено діяльність 23 Співдія хабів у 18 регіонах України (Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій областях та м. Києві).

Завданням Співдія хабів є підтримка цивільного населення, особливо молоді, щодо забезпечення її основоположних прав, надання психологічної та юридичної підтримки, супроводу та адаптації до життя під час війни, а також надання допомоги щодо підтримки, становлення, пошуку молодої людини в новій українській поствоєнній реальності.

Оскільки молодіжні центри є зрозумілими та доступними для молоді, саме вони зможуть пришвидшити процес адаптації та включення молоді до нових суспільних процесів.

Із цією метою серед основних послуг, що надаються Співдія хабами, є:

На сьогодні платформа «СпівДія» прийняла понад 95000 заявок від потребуючих громадян.

Марина Попатенко зазначила, що у зв’язку з війною близько 68% молодіжних працівників та працівниць вимушені були виїхати зі своїх регіонів і лише 37,6 % мають можливість здійснювати молодіжну роботу.

«Це гостра проблема і для її вирішення ми залучаємо наших постійних партнерів, які нам допомагають у такий непростий час. Майже два місяці ми спільно з ПРООН та проектом Ради Європи «Молодь за демократію в Україні» надаємо допомогу молодіжним працівникам, без яких молодіжні центри і простори не можуть функціонувати. Проводяться щотижневі зустрічі з обговорення проблемних питань, експерти обмінюються досвідом молодіжної роботи в умовах війни інших країн. Ми працюватимемо надалі у цьому напрямі ще більше», - наголосила заступниця Міністра.

Під час форуму делегації волонтерських ініціатив молодіжних центрів та просторів з Чернівців, Тернополя, Львову та Івано-Франківська презентували діяльність молоді під час війни, було озвучено проблеми та виклики, що виникають у ході такої роботи, а завдяки обміну практик волонтерської діяльності обговорено кращі шляхи їх вирішення.

Довідково: організатором форуму є департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь