«Ми чекаємо на зміни до Конституції, щоб реформа рухалася далі», - міський голова


Листопад 11
22:02 2021

Децентралізація дала безліч можливостей і це підтверджується нашою роботою з великими інфраструктурними проєктами, яку ми ведемо в тому числі спільно з Євросоюзом. Тому продовження реформи є необхідним. Про це сказав Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова, заступник Голови Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад України під час 6-го Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».

Водночас Житомирський міський голова наголосив на необхідності впровадження механізму забезпечення законності рішень органів місцевого самоврядування.

«Я неодноразово виступав за те, що префекти у системі місцевого самоврядування потрібні. Дуже часто політичні сили розхитують ситуацію в Україні, через що місцеві влади ухвалюють рішення, які не належать до їхньої компетенції. Отже, місцевій владі потрібне контроль. Ми чекаємо на зміни до Конституції, щоб реформа рухалася далі», - сказав Сергій Сухомлин.

Андрій Садовий, Львівський міський голова, Голова Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад України наголосив на важливості працювати разом усім учасникам процесу.

«Я радий, що у нас є розуміння спільної праці. Ми живемо у дуже непередбачуваний час, ми - наче човен, що потрапив до океану. І дуже важливо, щоб він мав стійкість. Коли йшлось про ціну на газ, всі учасники процесу об’єдналися, і спільний результат був задовільним. Я переконаний, що всі рішення щодо реформи мають бути обговорені з Асоціацією міст. Найбільше, що нам потрібно, це вміння працювати разом», - сказав Львівський міський голова.

Нагадаємо, сьогодні під час 6-го Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко заявив, що протягом найближчих двох тижнів текст проекту змін до Конституції України в частині децентралізації оприлюднять для обговорення.

Трансляція заходу - ТУТ

Нагадаємо, 11-12 листопада 2021 року проходить 6 Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» (далі – Форум). Форум організовано Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною державною адміністрацією за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрація в Україні».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь