Мінцифра — переможець Премії Спілки українських підприємців 2021


Грудень 08
18:07 2021

«У Мінцифрі ми опікуємося тим, щоб українські бізнеси зростали, і робимо все для того, щоб майбутні та чинні підприємці мали всі необхідні ресурси для розвитку. Для цього Мінцифра ініціювала два великі проєкти екосистеми Дія — Дія City та Дія.Бізнес», — заявила заступник Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан під час церемонії нагородження. 

Проєкт Дія City — спеціальний правовий та податковий режим, що створює сприятливі умови для розвитку ІТ-бізнесу в Україні, а також запроваджує комплекс стимулів для розвитку України як високотехнологічної цифрової держави.

Складові спецрежиму: 

Проєкт Дія.Бізнес має два компоненти — онлайн-портал і мережу офлайн-центрів підтримки підприємців.

Онлайн-портал Дія.Бізнес — це one stop-shop для бізнесу, тому що тут зібрана вся актуальна інформація, що потрібна для старту й розвитку бізнесу. Виставки в онлайн-форматі та Єдиний експортний вебпортал. Менш ніж за 2 роки онлайн-портал Дія.Бізнес відвідали понад 1,5 млн користувачів.

Центри Дія.Бізнес — це майданчик, де підприємці можуть отримати безоплатні консультації, відвідати освітні заходи, орендувати простір для подій та протестувати свій продукт на спеціальній pop-up-локації. Центри підтримки підприємців відкриваються за ініціативи Мінцифри та за підтримки партнерів. На відкриття не використовуються бюджетні кошти.

Центри підтримки підприємців відкриті вже в 11 містах України: Харків, Миколаїв, Одеса, Полтава, Ужгород, Буча, Кременчук, Кривий Ріг, Тернопіль, на базі КНУ імені Тараса Шевченка (Київ), корнер на базі соціального коворкінгу Digital Cherkasy (Черкаси).

Щоб примножувати бізнес, Мінцифра також ініціювала трансформацію Офісу з просування експорту в Офіс з розвитку підприємництва та експорту. Завдяки такій установі в Україні збільшиться кількість зареєстрованого бізнесу, і відповідно податкових надходжень у бюджет. Також зменшиться кількість бізнесу, що перебуває на межі банкрутства. 

Завдяки проєктам Офісу підприємці зможуть:

Участь українських підприємців у бізнес-заходах та освітніх ініціативах Офісу у 2020 році вже мала свої результати. У 2021 році підписані контракти сумою понад $47 млн у таких індустріях, як: IT, легка промисловість, меблі, с/г машинобудування.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь