Мінцифра поділилася результатами цифровізації громад на Міжнародному експертному обговоренні 2021


Грудень 08
18:07 2021

Теми, які розглянули на конференції, охоплюють макропитання, з якими стикаються всі органи місцевого самоврядування, серед них:

Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції: «Регіональна цифрова трансформація — один із напрямків інтенсивної роботи Мінцифри. Ми прагнемо, щоб поступово кожна окрема область, громада й місто могли самостійно керувати процесами цифрової трансформації, а їхні лідери були візіонерами та драйверами процесу. Саме тому ми запровадили посаду CDTO, проводимо дослідження цифровізації громад спільно з різними світовими організаціями та продовжуємо посилювати технологічну базу в регіонах».

На конференції були порушені питання про партнерство між громадами: 

Олександр Дудченко, заступник міністра розвитку громад та територій: «Протягом останнього часу в громадах відбулося чимало цікавих та ефективних проєктів цифрової трансформації. Наше завдання — масштабувати успішні рішення на всіх громади. Для цього Мінрегіон створює Офіс цифрового регіонального розвитку, який вивчатиме та комунікуватиме ці практики».

Віктор Гурський, директор ГО «Social boost»: «У маленьких громадах існує стереотип, що ІТ — це дуже дорого. Але сьогодні завдяки хмарним рішенням можна отримувати якісні цифрові послуги на місцевому рівні без великих затрат. Цифрова трансформація — це те, що точно мають зробити всі громади, але її можна досягнути завдяки якісним комунікаціям».

Донат Маг’ярі, експерт Програми «U-LEAD з Європою»: «Надавайте послуги з думкою про користувача. Цифрові послуги використовуватимуться тільки в тому разі, якщо користувачі розумітимуть їхню користь. Є різни види користувачів, і кожна громада має зрозуміти, які в них є потреби та які послуги необхідно зробити цифровими».

На заході представили відібрані проєкти місцевого розвитку регіонального значення, які наразі розробляються в рамках ініціативи U-LEAD, яка розпочалася у квітні 2021 року.

Конференція завершить рік значного прогресу для місцевого самоврядування в Україні. Повноваження, передані українським громадам протягом цього періоду, збільшили не тільки їхню фінансову автономію, але також рівень їхньої відповідальності та виклики, з якими вони стикаються. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь