Мінфін публікує інформацію щодо оплати праці в державних органах у січні – серпні 2024 року


Вересень 25
15:01 2024

Міністерство фінансів продовжує публікувати дані щодо видатків на оплату праці в державних органах і представляє дані за січень – серпень 2024 року.

Так, із 1 січня Уряд запровадив нові умови оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад, тим самим підвищив прозорість, передбачуваність і справедливість у виплаті заробітної плати працівникам державних органів.

Нова реформа змінила принципи й умови оплати праці та визначила рівень посадових окладів залежно від обґрунтованої класифікації посад. Адже ефективність роботи державних органів влади є важливою складовою державного управління в умовах воєнного стану.

Зі свого боку, Мінфін щомісяця публікує інформацію щодо фактичного рівня середньої заробітної плати у державних органах, місцевих держадміністраціях, органах судової влади. Інформацію подано в розрізі рівнів посад.

На основі отриманих даних від розпорядників бюджетних коштів оновлено аналітичний інструмент («дашборд») щодо оплати праці та чисельності працівників за даними серпня. Цей інструмент дозволяє проаналізувати дані щодо граничної, фактичної чисельності працівників у державних органах, зокрема в органах судової влади та місцевих державних адміністраціях (без урахування органів сектору безпеки і оборони), та переглянути наявні вакантні посади в різних державних органах.

«В оновленому дашборді додано дані Пенсійного фонду України, фінансування адміністративних витрат якого здійснюється за рахунок надходжень від сплати ЄСВ. Наразі закінчено перехід усіх, окрім визначених спеціальним законодавством, органів державної влади на систему оплати праці на основі класифікації посад, яка є більш прозорою та передбачуваною. Водночас наголошуємо, що ефективне використання бюджетних коштів має бути найвищим пріоритетом для всіх державних і місцевих органів, а також бюджетних установ», – прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Ознайомитися з детальною інформацією щодо оплати праці в державних органах, місцевих держадміністраціях та органах судової влади у 2024 році можна за посиланням, або на «дашборді» нижче.

Примітка: до структури загальної суми заробітної плати входять різні виплати, зокрема при наданні відпусток. Це може створювати певні відхилення рівня виплат місяць до місяця.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь