Мінфін спільно з ЮНІСЕФ та KSE проводять серію тренінгів для громад з питань управління публічними фінансами в інтересах дітей


Жовтень 22
21:02 2024

У період з 14 по 18 жовтня в м. Івано-Франківськ відбувся тренінг «Управління публічними фінансами в інтересах дітей та його роль у відновленні на місцевому рівні», організований ЮНІСЕФ та KSE у тісній співпраці з Міністерством фінансів та Міністерством соціальної політики. Реалізація проєкту здійснюється за фінансової підтримки німецької Кредитної установи для відбудови – KFW. 

Це вже шостий з десяти тренінгів з управління фінансами для дітей (Public finance for children – PF4C). Метою таких навчальних заходів є не лише отримання нових навичок у застосуванні кращих практик публічних фінансів, але й обмін досвідом щодо оптимізації видатків і визначення пріоритетів у частині захисту прав дітей та молоді на місцевому рівні з огляду на можливості місцевих бюджетів. У тренінгу взяли участь заступники міських голів, керівники фінансових управлінь, управлінь соціального захисту громад Чернігівської області спільно з представниками ОДА, Мінфіну, Мінсоцполітики та Мінмолодьспорту.

«Конструктивний діалог з громадами в інтересах забезпечення потреб дітей є важливим для Міністерства фінансів. І зараз нам вдалось це забезпечити на базі тренінгів за підтримки ЮНІСЕФ та Кредитної установи для відбудови. Так, посадові особи органів місцевого самоврядування мають можливість поспілкуватись з держслужбовцями на предмет якісної підготовки бюджетних документів, а також отримати практичні кейси з їх реалізації», – наголосив заступник Міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

Учасники тренінгу сформували навички вивчення потреб дітей, мешканок та мешканців громади і на їх основі людино- та дитиноорієнтованого підходу формування стратегічних документів, зокрема місцевих цільових програм. За участю представників Мінфіну на практиці було проаналізовано паспорти наявних бюджетних програм громад, удосконалено їх характеристики і сформовано рекомендації громадам з підготовки цих бюджетних документів, що надзвичайно актуально під час планування місцевих бюджетів на 2025 рік.

З огляду на зміст тренінгу, Роман Єрмоличев додав: «Водночас переконаний, що врахування потреб різних цільових груп дітей і молоді з огляду на їх вікові та індивідуальні особливості, визначення пріоритетів з надання послуг у громадах з урахуванням міжнародного і вітчизняного законодавства, ресурсних та бюджетних можливостей сприятимуть раціональному використанню коштів місцевих бюджетів, а отже, забезпеченню доступними та якісними послугами мешканців громад».

Мінфін спільно з ЮНІСЕФ та КSE розробили триденний тренінг з метою формування бачення державних службовців щодо гендерно-чутливого бюджетування, орієнтованого на інтереси дітей, а також посилення їхніх компетенцій в управлінні державними фінансами для захисту та пріоритизації соціальних видатків на дітей та молодь. На сьогодні свій рівень професійної компетентності мали змогу підвищити уже майже 200 осіб, серед яких посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці обласного та державного рівнів.

Загалом у 6 тренінгах взяли участь учасники та учасниці з 37 громад-партнерів ЮНІСЕФ та 12 обласних адміністрацій (Київська, Житомирська, Волинська, Кіровоградська, Полтавська, Львівська, Харківська, Закарпатська, Запорізька, Полтавська, Чернігівська, Дніпропетровська області), а також більше 20 представників та представниць Міністерства фінансів, Міністерства соціальної політики та Міністерства молоді та спорту.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь