Міністри культури України та Данії обговорили двостороннє співробітництво


Квітень 28
18:44 2022

28 квітня відбулася онлайн-зустріч Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка та Міністра культури Королівства Данія Ане Хальсбо-Йоргенсен. Посадовці обговорили культурне співробітництво між Україною та Данією.

“Важливо об'єднати зусилля наших країн для допомоги Україні в час війни. Це можуть бути різні напрямки співпраці, зокрема ідея створення Українського дому в Копенгагені. Він стане місцем консолідації української громади в Данії, де можуть проводитись зустрічі, виставки, відеопокази, концерти”, - зазначив Олександр Ткаченко.

За словами Міністра, ініціативами України у співпраці з Данією у сфері культури та інформаційної політики є:

“Ми готові підтримати Україну в її ініціативах в культурній та інформаційній сферах, - зазначила Ане Хальсбо-Йоргенсен, Міністр культури Королівства Данія.

Також Олександр Ткаченко подякував Данії за підтримку та співпрацю щодо проведення виставки «Русь – варяги на Сході» в Музеї Месгарда в Орхусі, яка проходить з січня по вересень 2022 року. Експонати надійшли з Національного музею історії України та Чернігівського обласного історичного музею.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь