Сенсація

Міжнародний день мігранта. Кіровоградщина у цифрах


Грудень 18
12:04 2021

У 2000 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 18 грудня Міжнародним днем мігранта, враховуючи велику та постійно зростаючу кількість мігрантів у світі. Світова спільнота приділяє увагу життю та проблемам цих людей, які залишають своє місце проживання та починають мігрувати в пошуках безпеки, роботи або кращих умов життя.

Нині у Кіровоградській області постійно проживає 6151 іноземців та осіб без громадянства, які документовані посвідкою на постійне проживання. Загалом більшість іммігрантів в області – це вихідці з України (самі народилися на території України або батьки, дідусь чи бабуся) та ті, хто приїхав на територію України до дружини, чоловіка, дітей, батьків громадян України, їх понад 4800 осіб. Цій категорії іммігрантів найлегше  інтегруватися в українське суспільство, для них звичні традиції, культура тощо.  Також в області постійно проживають 768 іноземці, які іммігрували вже до сімей – іммігрантів.

Окрім того, 1045 іноземців тимчасово проживають на території Кіровоградщини за посвідками на тимчасове проживання. Серед найпоширеніших причин тимчасового проживання іноземців на Кіровоградщині - навчання в вищих навчальних закладах (663 особи) та створення сім'ї. У зв'язку з із возз'єднанням сім'ї з громадянами України прибув 341 іноземець.

Зараз на території області проживає 7 шукачів притулку, 3 з них надано статус біженців, а 4 - визнано особами, які потребують додаткового захисту.

Управління ДМС у Кіровоградській області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь