Міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство»: бізнес та держава мають спільно взаємодіяти з профілактики та ліквідації АЧС


Вересень 20
12:03 2024

Відбулась визначна подія аграрного сектору України - міжнародний конгрес «Прибуткове свинарство», який об’єднав провідних експертів, виробників, науковців та підприємців для обміну досвідом і новітніми досягненнями в галузі свинарства. Захід розпочався з вітальних слів керівництва Мінагрополітики, Держпродспоживслужби та асоціації «Свинарі України».

Учасники обговорили аналіз ринку свинини, підходи до ефективної та безпечної годівлі свиней, менеджмент побічних продуктів свинарства, а також стратегії контролю вірусних захворювань свиней в Україні.

Під час панельної дискусії директор Департаменту безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Держпродспоживслужби Ігор Лоцкін розповів, що боротьба з африканською чумою свиней (АЧС) в Україні все частіше перетворюється на проблему, яку намагаються вирішити виключно ветеринарні спеціалісти, тоді як Держпродспоживслужба не має повного функціоналу для ефективного зупинення поширення цього захворювання. Для подолання АЧС необхідна чітка координація та злагоджені дії всіх дотичних органів державної влади, місцевого самоврядування, профільних асоціацій, громадських організацій та бізнесу з конкретним розподілом функцій і відповідальністю.

За даними Держпродспоживслужби за останні 10 років в Україні спостерігається поширення епізоотії АЧС, що спричиняє щорічні економічні втрати бізнесу, погіршує інвестиційну привабливість свинарства та ускладнює експорт. Наразі Держпродспоживслужба спільно з Мінагрополітики працює над розробкою механізму зонування, порядку виплат винагороди за знайдені трупи свиней та змін до інструкції з профілактики і ліквідації АЧС.

Головна місія боротьби з АЧС - це створити ефективну співпрацю між представниками свинарної галузі та ветеринарними лікарями, що забезпечить контрольоване й стабільне епізоотичне благополуччя навіть у складних умовах повномасштабної війни.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

В яких випадках варто звертатися до Моторного (транспортного) страхового бюро України?

Прочитайте повну статтю

Рятувальники завершили роботи на місці ворожого авіаудару у місті Суми

Прочитайте повну статтю

Інформація щодо ситуації з погіршення якості повітря у Києві!

Прочитайте повну статтю

Росіяни вбили трьох жителів Донеччини, ще вісім зазнали поранень

Прочитайте повну статтю

Герой-рятувальник року Артем Макаров: врятував хлопчика, якого хотіли втопити

Прочитайте повну статтю

Харківщина: внаслідок обстрілів постраждало семеро людей

Прочитайте повну статтю

Оголошено конкурс на посаду Генерального директора Укроборонпрому

Прочитайте повну статтю

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ відзначив Всесвітній день забезпечен...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь