МВС бере участь у двосторонній скринінговій зустрічі Україна - ЄС за розділом 24 «Правосуддя, свобода та безпека"


Жовтень 23
18:12 2024

Триденна зустріч розпочалася 23 жовтня 2024 року в Брюсселі. Вона відбувається у гібридному форматі. Участь від України у форматі офлайн та онлайн бере понад 300 осіб. Голова делегації та головний переговірник – Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції – Міністерка юстиції України Ольга Стефанішина, бере участь у зустрічах онлайн. МВС представляє заступник Міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв, який поінформував учасників про заходи, вжиті на реалізацію рекомендацій Європейської Комісії протягом останнього року.

Упродовж трьох днів засідання українська сторона представляє  ЄС інформацію, на якому етапі перебуває Україна щодо ухвалення та імплементації законодавства ЄС за кожним блоком питань переговорного розділу 24 «Правосуддя, свобода та безпека». 

Сьогодні  у перший день на двосторонній зустрічі Україна-ЄС з презентацією виступив заступник Міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв, який зазначив, що Україна попри триваючу російську агресію доклала всіх зусиль задля виконання рекомендацій, представлених Єврокомісією в Звіті щодо України в межах Пакету розширення минулого року.

Крім того, заступник Міністра поінформував учасників про заходи, вжиті на реалізацію рекомендацій Європейської Комісії протягом останнього року, зокрема, впровадження Оцінювання організованої та тяжкої злочинності за методологією SOCTA, розроблення змін до законодавства з метою утворення постійного національного координатора щодо боротьби з організованою злочинністю, плани щодо модернізації законодавства в сфері протидії злочинності, посилення міжвідомчої взаємодії та обміну інформацією, реалізації принципів доброчесності.

Своєю чергою, заступниця Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Людмила Сугак зазначила, що Україна залишається непохитною у своєму прагненні зміцнювати інституційну спроможність правоохоронних органів для того, щоб кожен злочин у будь-якій сфері міг бути ефективно розслідуваний, а винні – притягнуті до відповідальності. 

Представники Європейської Комісії, зокрема Анна Ярош-Фріс – директор Української служби в Генеральному директораті з питань європейського сусідства та переговорів про розширення, відзначила прогрес України в імплементації реформ у сфері верховенства права, що відбувається в умовах протистояння військовій агресії, та засвідчила стійкість державної системи України.

Довідково

Розділ 24 охоплює право та політики ЄС у сферах боротьби з організованою злочинністю; співпраці у сфері наркополітики; боротьби з тероризмом та запобігання радикалізації суспільства; співробітництва між правоохоронними органами та обміну інформацією; управління кордонами; політики притулку; міграційної політики; візової політики; судового співробітництва у цивільних та господарських справах; судового співробітництва у кримінальних справах; боротьби з корупцією у сфері правосуддя та внутрішніх справ. Розділ 24 «Правосуддя, свобода та безпека» разом з розділом 23 «Судова влада та основоположні права» є одним з ключових розділів кластеру «Основи» та всього процесу переговорів про вступ України до ЄС. 

Департамент комунікації МВС України 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Як відновити втрачене чи викрадене свідоцтво про реєстрацію транспртного засобу

Прочитайте повну статтю

Секретаріат ВРП вживає всіх можливих заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на...

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом ПАРЄ Теодоросом Русопуло...

Прочитайте повну статтю

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юст...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські під обстрілами евакуюють мешканців Курахового

Прочитайте повну статтю

МВС бере участь у двосторонній скринінговій зустрічі Україна - ЄС за розділом 24 «Правосуддя, с...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Литви передали Нацполіції мікроавтобуси

Прочитайте повну статтю

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь