На Буковині відкрито кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства


Грудень 23
19:13 2021

У селищі Путила Чернівецької області відкрили кімнату, де упродовж декількох днів може перебувати людина, яка стала жертвою домашнього насильства. У кризовій кімнаті можна отримати психологічну допомогу та консультацію працівників соціальних служб.

Окрім безпеки та комфортних умов перебування, кризова кімната забезпечена дитячим харчуванням, засобами гігієни та іграшками. Постраждала особа може перебувати там декілька днів, після чого, за сприяння соціальних служб, їй допоможуть знайти прихисток на постійній основі.

Організована кімната за сприяння поліції Чернівецької області, Путильської громади, служби у справах дітей та Міжнародного центру допомоги матері і дитини «Місто добра». 

У день офіційного відкриття кризової кімнати у селищі Путила за допомогою прийшла  місцева жителька з дитиною, яка стала жертвою домашнього насильства.

Наразі в Чернівецькій області функціонує 6 таких кризових кімнат. Їхні адреси не розголошуються для того, щоб люди, які стали жертвами домашнього насильства, могли там безпечно перебувати. За необхідністю, потрапити туди можна звернувшись у відділ поліції, або зателефонувавши на спецлінію 102. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь