На Чернігівщині завдяки Держпродспоживслужбі споживачам повернуто майже 54 тисячі гривень за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення


Листопад 11
16:01 2021

Відповідно до річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2021 рік Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області проведено планову перевірку комунального підприємства, що надає послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення мешканцям м. Носівки Ніжинського району Чернігівської області, з питань дотримання вимог порядку формування, встановлення і застосування державних регульованих цін.

Під час проведення планового заходу державного нагляду (контролю) встановлено, що діючі з 01.01.2021 тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізоване водовідведення не відповідають вимогам Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869.

Зокрема, при формуванні комунальним підприємством зазначених тарифів до складу планової собівартості по статті «Загальновиробничі витрати» необґрунтовано включено витрати з оплати праці з нарахуваннями єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування 1 штатної одиниці, що перевищує розрахунковий норматив чисельності працівників, зайнятих на роботах з експлуатації мереж, очисних споруд, насосних станцій водопровідно-каналізаційних господарств і допоміжних об’єктів на них. Згідно з розрахунку норматив чисельності становить 0,5 штатної одиниці.

Встановлені плановою перевіркою порушення призвели до необґрунтованих упродовж 8 місяців нарахувань комунальним підприємством плати споживачам за надані послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

За результатами планової перевірки складено акт, на підставі якого винесено рішення про застосування до суб’єкта господарювання адміністративно-господарських санкцій у сумі 107,780 тис. грн і припис про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, яким зобов’язано у термін до 20.12.2021 повернути споживачам зайво нараховану плату за надані послуги в період з 01.01.2021 до 31.08.2021 року шляхом здійснення перерахунків споживачам послуг на суму 53, 890 тис. грн.

Наразі комунальне підприємство поінформувало Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області про сплату штрафу відповідно до рішення про застосування адміністративно-господарської санкції

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь