На Дніпропетровщині розпочато інформаційну кампанію з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти сказу


Вересень 23
12:03 2024

Всесвітній день боротьби проти сказу (World Rabies Day) щорічно відзначається 28 вересня, починаючи з 2007 року, за підтримки багатьох організацій охорони здоров’я. Цей день покликаний привернути увагу до проблеми поширення цієї хвороби, а також до її наслідків.

З нагоди Всесвітнього дня боротьби проти сказу Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області провело інформаційну кампанію у закладах освіти серед учнів молодших класів щодо профілактики сказу на території Дніпропетровської області.

Метою заходу є просвітницька робота з надання дітям необхідного обсягу знань щодо поведінки при зустрічі з бродячими собаками та дикими тваринами.

Просвітницькі заходи проведено з 20 вересня у Васильківській селищній громаді Синельниківського району.

З метою підвищення інформованості дітей молодшого шкільного віку щодо небезпечності захворювання на сказ у 4 класі Васильківського ліцею відбувся «відкритий урок» з поширення інформаційних матеріалів.

Школярам продемонстровано анімаційний мультфільм «Сказульки про тварин» та роздано підручники «Хочеш мати друга? Будь другом» і постери у вигляді комікса «Чому не можна гладити незнайомих тварин?».

Усім дітям, які взяли участь у просвітницькому заході Головним управлінням видано сертифікати щодо підтвердження того, що його власник тепер знає, як поводитися з собаками.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь