На Київщині розвідникам Нацгвардії вручили сертифікати про проходження базового курсу підготовки за стандартами НАТО


Грудень 07
17:13 2021

Базовий курс підготовки розвідника відбувався у Міжнародному центрі підготовки підрозділів Національної гвардії, що в селі Старе на Київщині. Упродовж восьми тижнів інструктори Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») та офіцери Головного управління Національної гвардії ретельно працювали над тим, щоб підвищити кваліфікацію розвідників НГУ до рівня сумісного з країнами членами НАТО. До проведення курсу у ролі інструкторів були залучені також шість військовослужбовців, які за підсумками попереднього, пілотного курсу підготовки, були визнані найкращими.

На церемонію вручення прибули привітати розвідників із завершенням навчання начальник відділу розвідки Головного управління Національної гвардії України полковник Шаін Клібанський та тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу ГУ НГУ полковник Сергій Мальцев, а від канадської сторони керівниця групи індивідуальної підготовки Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») майор Селін Бест.

«Курс був інтенсивним та напруженим і я вітаю тих, хто дійшов до його завершення. Ви здобули ті знання та навички, які необхідні для виконання покладених на вас службово-бойових завдань. І це лише початок. У наступному році заплановані два такі курси, тому передавайте отримані знання своїм побратимам та готуйте їх. Ми повинні досягти спроможностей, що відповідатимуть стандартам НАТО», – сказав полковник Шаін Клібанський.За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління міжнародного співробітництва департаменту персонального штабу ГУ НГУ полковника Сергій Мальцева співробітництво з канадськими колегами за цим напрямком буде продовжено вже у січні наступного року.

«У наших планах створення курсу індивідуальної підготовки розвідника вищого рівня та розвідника-інструктора, а також проведення колективної підготовки у складі підрозділів розвідки. Курс був насиченим та практичним для вас і ви є першими кандидатами для участі у спільних з міжнародними партнерами навчаннях та навіть місіях. Хочу подякувати нашим канадським колегам за проведення цієї підготовки», – зазначив полковник Сергій Мальцев. У свою чергу керівниця групи індивідуальної підготовки операції «UNIFIER» майор Селін Бест відмітила, що це вже другий базовий курс розвідника у Національній гвардії і завдяки участі у ньому українських інструкторів та їх професійності програма підготовки наблизилась до сумісності з НАТО.

«Цей курс – є кроком вперед для розширення можливостей розвідників Національної гвардії, яким наша тренувальна місія продовжить надавати підтримку і надалі. Він також надав можливість НГУ та Збройним силам Канади обмінятись досвідом та навчитись новому. Ваші інструктори та канадські радники були вимогливими до вас, але ви довели свою готовність до викликів професії у майбутньому», – сказала майор Селін Бест.Всі учасники курсу попри його інтенсивність та насиченість відмітили його практичність у методиці подання матеріалу, а також, як важливий елемент, стандартизацію оцінювання. Індивідуальні заліки відбувались після кожного етапу навчання, а у фіналі розвідники склали груповий іспит.

«Маючи не один рік досвіду служби у розвідці, мені сподобалось працювати з новітніми навігаційними приладами. Ми маємо дуже багато спільних підходів у розвідці і під час навчання швидко знайшли спільну мову з канадцями та крок за кроком долали всі етапи підготовки. Курс був цікавим і я дякую за можливість його пройти», – сказав один із найкращих розвідників курсу.Гвардійці-розвідники отримали сертифікати про проходження базового курсу розвідника та вручили канадським колегам подяки і пам’ятні плакетки із символікою Національної гвардії України.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

ВАКС частково задовольнив позов Мін’юсту про стягнення російських активів в дохід держави

Прочитайте повну статтю

«Підрозділи системи МВС – це безпека наших громадян та надія на якнайшвидшу Перемогу», – Ігор К...

Прочитайте повну статтю

Посвідки на постійне та тимчасове проживання тепер у Дії

Прочитайте повну статтю

Тривають наукові дослідження іхтіофауни Хаджибейського та Тилігульського лиманів

Прочитайте повну статтю

Керівництво АРМА провело переговори щодо арештованого активу турецької компанії

Прочитайте повну статтю

У вересні до загального фонду державного бюджету надійшло 120,5 млрд грн

Прочитайте повну статтю

Оприлюднено форми протоколу про проведення поглибленого аналізу та довідки за результатами погл...

Прочитайте повну статтю

Україна бореться за економічне зростання усіма можливими засобами — Олександр Маріковський

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь