На Колегії АРМА розглянуто питання бюджету Національного агентства на 2025 рік


Вересень 20
15:02 2024

Під головуванням Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олени Думи відбулося засідання Колегії АРМА. 

В засіданні взяли участь члени Колегії: Голова Національного агентства України з питань державної служби - Наталія Алюшина,  бізнес-омбудсмен - Роман Ващук, народний депутат України Олександр Ткаченко та керівний склад АРМА.

Згідно викликів, що стоять перед Національним агентством основними питаннями до обговорення в порядку денному були два питання: 

Голова АРМА Олена Дума розпочинаючи засідання акцентувала увагу членів колегії на одному із надважливих питань - бюджету органу на 2025 рік та оплати праці працівників АРМА у 2025 році. 

Так, проектом Закону України «Про Державний бюджет України на 2025 рік», внесеним Кабінетом Міністрів України та зареєстрованим у Верховній Раді України (Реєстр. № 12000 від 14.09.2024), передбачені видатки за бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" у сумі 189 111,5 тис. гривень. Однак, загальна потреба АРМА на здійснення повноважень у 2025 році становить 481 942,5 тис. гривень.

Голова АРМА зазначила, що за результатами роботи Нацагентства у 2024 році до Державного бюджету України вже забезпечено надходження у більш як 1,8 млрд гривень. Це лише один з виконаних показників роботи АРМА посеред інших викликів під час війни. 

Так, Нацагентство з оновленою командою забезпечило: відкриття Єдиного державного реєстру арештованих активів та його наповнення, затвердження нормативного фундаменту для прозорих правил відбору управителів та реалізації арештованих активів та здійснення оцінки, а також підвищення статусу АРМА на міжнародній арені.

Заключення міжвідомчих міжнародних угод та участь агентства у виконанні безпекових міжнародних договорів, поруч з виконанням Стратегії повернення арештованих активів з-за кордону та вступу України до ЄС - це все не лише місія АРМА, а щоденна робота кожного державного службовця Нацагентства.

“Антикорупційна стійкість і боротьба з корупційними ризиками має бути відображена в єдиній державницькій стратегії та бюджеті. Коли АРМА затвердило та продемонструвало, як можливо працювати за прозорими правилами, агентство має відчути підтримку”, - зазначила Олена Дума.

За словами Голови АРМА, агентство є антикорупційним органом, тож оплата праці працівників АРМА має бути забезпечена на рівні з НАЗК, НАБУ та ДБР, які належать до сфери антикорупційних.

“Гідні умови праці — це те, що допоможе нам не тільки утримувати фахівців, але й розвивати їхній потенціал. Інвестиції у кадри — це інвестиції у майбутнє АРМА та нашої Держави. Тому рішення, які ми приймемо на основі цих обговорень, мають суттєво покращити нашу роботу”, - підкреслила Олена Дума.

Під час розгляду другого питання члени колегії заслухали Звіти діяльності Південно-східного та Північно-східного МТУ АРМА про результати роботи у першому півріччі 2024 року. За результатами заслуховування, члени колегії прийняли рішення про проведення у жовтні 2024 року оцінювання роботи Начальника Північно-Східного МТУ . 

Нагадаємо, колегію АРМА було створено у 2024 році за ініціативи Голови АРМА - Олени Думи. Перше засідання цього колегіального органу відбулося 4 квітня 2023 року

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна долучилась до міжнародного тренінгу з аквакультури для жінок

Прочитайте повну статтю

В Держлікслужбі відбулось урочисте зібрання з приводу Дня фармацевтичного працівника України

Прочитайте повну статтю

Завершено процедуру видворення громадянина Білорусі

Прочитайте повну статтю

Операція «Мігрант» на Київщині: перші результати – у перші дні

Прочитайте повну статтю

На Полтавщині міграційники виявляють факти підробки паспортних документів

Прочитайте повну статтю

На Львівщині ДБР викрило посадовця Держпродспоживслужби та брокера на систематичних поборах з і...

Прочитайте повну статтю

Звертаємо увагу громадян, які планують перетинати кордон у пункті пропуску «Корчова-Краківець»

Прочитайте повну статтю

Злагодженість та амбіційність – все, що потрібно, аби боротися з ворогом

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь