На Львівщині викрито нелегальну схему переміщення обладнання для пакування сигарет на 20 млн гривень


Жовтень 18
15:03 2024

9 жовтня в пункт пропуску «Краківець-Корчова» у напрямку «виїзд з України» прибула вантажівка DAF. Згідно товаросупровідних документів, автомобіль переміщував «обладнання для пакування харчових сипучих продуктів» на адресу однієї з чеських фірм. Загальна вартість обладнання у рахунку-фактурі зазначена 710 тис. гривень.

Галерея

Однак під час огляду авто працівники митниці встановили, що замість заявленого в декларації товару переміщується вживана «комплексна система для виготовлення та упакування сигарет із фільтром торгової марки «XUCHANG TOBACCO MACHINERY» модель ZJ114, в розібраному стані, вагою майже 12 тонн. Загальна вартість такого вантажу – майже 10 млн. гривень.

Крім того, 15 жовтня на митному посту «Городок» працівники митниці провели переогляд іншої вантажівки, яка згідно поданій до митного контролю документації, також переміщувала «Обладнання для пакування харчових, сипучих продуктів» в розібраному вигляді. Товар адресувався чеському підприємству, а відправником значилась львівська фірма.

Насправді, як встановили митники, у транспортному засобі знаходилась вживана «Лінія для пакування сигарет HLP-180» в розібраному вигляді. Орієнтовна вартість товару становить 10 млн. гривень.

В обох випадках працівники митниці склали адмінпротоколи про порушення митних правил, відповідно до ч. 1 ст. 483 МКУ.

Повідомлення про ці факти було скеровано до ТУ БЕБ у Львівській області за ознаками злочину, передбаченого ст. 201-3 ККУ.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь