На Вінниччині ДБР повідомило про підозри керівництву та лікарям ВЛК, які оформили можливість виїзду за кордон місцевому депутату, який обвинувачується у замовному вбивстві


Жовтень 25
18:09 2024

Працівники ДБР у взаємодії з ДСР Нацполу повідомили про підозри керівництву та лікарям військово-лікарської комісії Жмеринського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які визнали непридатним до військової служби підозрюваного ДБР у замовному вбивстві. Це рішення могло дозволити втекти за кордон колишньому депутату Жмеринської міської ради після скоєння злочину.

Слідство встановило, що у січні 2023 року ВЛК визнало на той час депутата міськради інвалідом та прийняло рішення про непридатність останнього до військової служби з виключенням з військового обліку.

Підставною став висновок сімейного лікаря депутата щодо наявності в нього начебто цирозу печінки. При цьому діагноз був встановлений без проведення клінічних, лабораторних, інструментальних досліджень на підставі, нібито, наданих «хворим» медичних висновків.

З цією довідкою депутат ще до повідомлення йому про підозру в замовному вбивстві виїжджав до Республіки Польща.

У ході слідства, судово-медична експертиза встановила, що у нього не має хвороби печінки, яка б відповідала діагнозу у медичній документації. На підставі цієї та інших експертиз Центральна ВЛК ЗСУ ухвалила рішення про скасування постанови Жмеринського РТЦК та СП про непридатність фігуранта до військової служби. Йому повідомлено про підозру у використанні свідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України).

Також про підозру повідомлено голові ВЛК Жмеринського РТЦК та СП, голові лікарні КНП «Жмеринський ЦПМСД», двом лікарям – терапевтам, один з яких є членом ВЛК, у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, шляхом надання засобів, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 332 КК України). Готується клопотання в суд щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, у серпні 2023 року працівники ДБР затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради на Вінниччині від забороненої в Україні проросійської партії «ОПЗЖ», який замовив вбивство іншого депутата цієї місцевої ради. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю

АРМА шукає управителя для ПАТ "Миколаївська аграрна компанія": Оголошення вже на Prozorro

Прочитайте повну статтю

Велика приватизація: анонс аукціону з приватизації санкційного ТОВ «АЕРОК»

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь