На Вінниччині рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну кампанію з попередження виникнення пожеж в житловому секторі


Грудень 09
16:17 2021

9 грудня фахівці ДСНС провели чергове пожежно-профілактичне відпрацювання в селах Серебрія, Бронниця, Оксанівка, Біла, селищі Муровані-Курилівці Могилів-Подільського району, а також в смт Браїлів Жмеринського району.

Щоб запобігти виникненню пожеж та загибелі людей на них, рятувальники здійснили профілактичні рейди приватними домогосподарствами, магазинами, ФАПами. Під час яких навчали людей правилам пожежної безпеки в побуті. Проводячи роз’яснювальну роботу під час подвірних обходів, надзвичайники вказали господарям осель на основні порушення правил пожежної безпеки, які виявляли під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та надали власникам помешкань кваліфіковані поради й рекомендації щодо їх усунення. Адже, основними причинами виникнення пожеж в оселях людей, в переважній більшості є саме порушення правил влаштування й експлуатації пічного опалення та електропобутових приладів. Здебільшого, винуватці лиха - люди. Точніше, їх недбалість та необережність в поводженні з вогнем у побуті, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. За часту, все це і призводить до трагічних наслідків.

Особливого занепокоєння в рятувальників викликають самотні громадяни похилого віку, соціально незахищені верстви населення та багатодітні родини. Переважно, така категорія громадян нехтує правилами пожежної безпеки та особливо не цікавиться станом власних обігрівальних приладів чи засобів опалення.

Загалом, цього дня фахівці Служби порятунку провели інформаційно-роз’яснювальну роботу та проінструктували понад 800 громадян, всі вони без виключення, отримали тематичні пам’ятки й листівки застережливого змісту.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Результати розгляду питань порядку денного засідання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради пр...

Прочитайте повну статтю

АРМА у Львові: продовжується огляд резонансних активів медведчука

Прочитайте повну статтю

Віталій Коваль обговорив з представниками ЄБРР підтримку розвитку зрошувальних систем

Прочитайте повну статтю

Як відновити втрачене чи викрадене свідоцтво про реєстрацію транспртного засобу

Прочитайте повну статтю

Секретаріат ВРП вживає всіх можливих заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на...

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом ПАРЄ Теодоросом Русопуло...

Прочитайте повну статтю

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юст...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські під обстрілами евакуюють мешканців Курахового

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь