Незаконне засудження українського журналіста з Криму - розпочато кримінальне провадження


Травень 03
17:39 2022

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного засудження громадянина України, дії окупаційних силовиків та суддів кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, Південний окружний воєнний суд Ростова-на-Дону виніс черговий незаконний вирок, засудивши українського журналіста до 19 років і 6 місяців позбавлення волі за незаконним звинуваченням у державній зраді РФ. При цьому його позбавили права на справедливий судовий процес, що є порушенням IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Громадянина України затримали в окупованому м. Севастополь в листопаді 2016 року за участь у нібито диверсійно-терористичній групі Головного управління розвідки Міністерства оборони України. У 2017 році «Севастопольський міський суд» незаконно засудив його до 5 років колонії суворого режиму. Термін покарання українця минув 8 листопада 2021 року, однак на волю його не відпустили, натомість з’явилася нова справа про державну зраду.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь