Німеччина сприятиме створенню спільної європейської місії з розмінування в Україні


Травень 11
17:54 2022

Про це стало відомо сьогодні, 11 травня, під час онлайн розмови очільника МВС України Дениса Монастирського з Федеральним міністром внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Федеративної Республіки Німеччина Ненсі Фезер. 

Також у зустрічі з української сторони взяла участь заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян, яка очолює Міжнародний координаційний центр з питань гуманітарного розмінування.

Сторони обговорили перебіг бойових дій в Україні та оборону під час повномасштабної війни рф проти України. Порушили питання, пов’язані наданням технічної та гуманітарної підтримки органам системи МВС, а саме – можливість відправлення в Україну німецьких фахівців і передачі спеціалізованої техніки для розмінування та відновлювальних робіт.

Денис Монастирський окреслив першочергові потреби держави, серед яких  - гуманітарне розмінування деокупованих територій України, надання технічної підтримки та відновлення зруйнованих об’єктів критичної інфраструктури системи МВС. 

«Внаслідок російської агресії сьогодні ми маємо понад тисячу розбитих поліцейських автомобілів, більше 500 - рятувальних машин, понад 250 зруйнованих поліцейських та рятувальних станцій та десятки знищених об’єктів Державної прикордонної служби України, які знаходяться на кордоні з росією та білоруссю. Тому наразі наші зусилля сконцентровані на їх відновленні», - наголосив міністр. 

Крім цього, очільник МВС зазначив, що німецькі фахівці також можуть допомогти українським криміналістам у проведенні експертиз щодо ідентифікації тіл загиблих, які знаходять в деокупованих населених пунктах України.

За рішенням Федерального міністерства внутрішніх справ та комплексного територіального розвитку німецька сторона надасть допомогу МВС України в питаннях ідентифікації тіл загиблих. Вже здійснено перші закупівлі матеріалів для потреб Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та Національної поліції України для виконання завдань з ідентифікації невстановлених тіл, які виявлені в зоні бойових дій та їх близьких родичів зниклих безвісти.  Глава німецького МВС Ненсі Фезер поінформувала, що на її думку ЄС має створити спільну європейську місію з розмінування в Україні. Вона має намір ініціювати створення такої місії під час зустрічі міністрів внутрішніх справ Європейського Союзу, що відбудеться в червні.

Федеральна міністерка висловила солідарність із Україною, рішуче засудила численні факти порушення РФ міжнародного права і запевнила у непохитній підтримці Німеччиною територіальної цілісності та суверенітету України на тлі військової агресії Росії.

«Ми  з Україною, тому що ви захищаєте наші цінності. Ми спробуємо зробити все від нас залежне для підтримки. На рівні ЄС будемо допомагати вам і надалі», - зазначила Ненсі Фезер. 

Д. Монастирський подякував Ненсі Фезер за її активну позицію щодо підтримки України у протистоянні країні агресору, за надану німецькою стороною гуманітарну допомогу для органів та підрозділів Національної поліції України та Державної служби України з надзвичайної ситуації. 

«Від співпраці наших підрозділів безпосередньо залежить безпека цілісності кордонів Європи. Ми високо цінуємо впроваджені безпрецедентні зміни в європейському законодавстві, що дозволили надати гуманітарну допомогу та прихисток громадянам України, які вимушено залишили батьківщину через російську агресію», - наголосив очільник МВС України.

Департамент комунікації МВС України Фото Миколи Анацького

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь