Сенсація

НКЦК проводить дводенний онлайн-тренінг «Використання засобів OSINT та OT для забезпечення кібербезпеки та протидії дезінформації»


Грудень 15
17:04 2021

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України, Cyber Unit Technologies та CRDF Global проводять дводенний онлайн-тренінг для кіберфахівців сфери охорони здоров’я, енергетики, профільних міністерств та відомств  «Використання засобів OSINT та OT для забезпечення кібербезпеки та протидії дезінформації».

Метою тренінгу є вивчення інструментів, які використовують хакери, що допоможе кіберфахівцям ефективно протидіяли злочинцям у кіберпросторі.

У перший день навчань експерти з кібербезпеки здобували знання методів розвідки на основі відкритих джерел OSINT (Open-source intelligence), а саме: методики збору інформації та інструменти OSINT; сучасні картини загроз, стандарти безпеки та захищені архітектури ОТ; системи управління кібербезпекою (CSMS) для середовищ OT (управління), реагування на інциденти та відновлення задля безперервності бізнес-процесів.

Практична частина відбулась у форматі змагань CTF: перше завдання - знайти розробника клону застосунку «Дія» на основі актуалізованих теоретичних навичок, друге - знайти вразливість та проникнути в умовну корпоративну мережу фармацевтичної компанії, яка, за легендою, розробляє вакцини проти COVID-19.

Керівник управління забезпечення діяльності НКЦК профільної служби Апарату РНБО України Сергій Прокопенко зазначив, що одним з ключових завдань, визначених Стратегією кібербезпеки України, є підвищення кваліфікації фахівців об’єктів критичної інфраструктури. За його словами, НКЦК у поточному році провів навчальні заходи для понад 1200 фахівців, та «має амбіційні плани на наступний рік».

У навчаннях взяли участь понад 70 фахівців, а переможці та найактивніші учасники матимуть змогу і надалі підвищувати кваліфікацію та дістати престижну сертифікацію від SANS Institute.

Тренерами виступили фахівці з кібербезпеки Cyber Unit Technologies: Єгор Аушев - генеральний директор компанії, Вадим Шовкун - один з найкращих етичних хакерів в Україні, Марина Кротофіл - міжнародна фахівчиня з безпеки ICS/SCADA, та інші.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та Ірландія обговорили прогрес євроінтеграції України

Прочитайте повну статтю

За добу ворог атакував 44 населені пункти Сумської області: є поранені

Прочитайте повну статтю

Поранено трьох людей та пошкоджено близько 40 цивільних об'єктів: поліція фіксує наслідки обстр...

Прочитайте повну статтю

Обстріли Донеччини: одна людина загинула, двоє поранені

Прочитайте повну статтю

Результати UMAC-2024: Уряд Швейцарії передав ДСНС України перший з трьох автомобілів для механі...

Прочитайте повну статтю

Геннадій Юдін: Поліцейський з великим серцем, який рятує життя

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця реалізує стратегічну програму розбудови колії євростандарту

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця затвердила Положення про управління конфліктом інтересів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь