Одеські аудитори за 2021 рік відшкодували втрат на суму майже 135 млн грн


Січень 13
09:12 2022

За рік, що минув, аудитори Південного офісу Держаудитслужби провели 60 ревізій, 12 аудитів, 27 перевірок закупівель. Працівники офісу за результатами проведених заходів державного фінансового контролю виявили втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму майже 856 млн грн.

Завдяки проведеній аудиторами роботі об’єкти контролю відшкодували майже 135 млн грн втрат.

Завершеними державними фінансовими аудитами встановлено фактів неефективних управлінських дій та рішень, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 1 246,5 млн грн. Аудиторами надано 148 пропозицій щодо підвищення ефективності використання фінансових ресурсів і майна, з яких враховано (з урахуванням попередніх років) 90. Загальна сума досягнутого економічного ефекту за результатом впроваджених  рекомендації становить майже 327,6 млн грн.

До установ та організацій, у яких виявлено бюджетні порушення, у 28 випадках застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення або призупинення бюджетних асигнувань тощо, а керівникам надіслано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.

З метою реалізації результатів контролю до правоохоронних органів передано 61 матеріал ревізій та аудитів. За результатами їх розгляду розпочато 54 досудових розслідування, долучено до кримінальних проваджень 32 матеріали ревізій, вручено 20 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За вчинені фінансові порушення 185 посадових осіб підконтрольних об’єктів притягнуто до адміністративної відповідальності, 101 – до матеріальної та дисциплінарної.

Пресслужба Південного офісу Держаудитслужби

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь