Одна людина загинула та дев’ять поранено: поліція Херсонщини документує наслідки російських атак


Жовтень 22
12:10 2024

Упродовж минулої доби російські окупаційні війська атакували населені пункти Бериславського та Херсонського районів із артилерійських установок, мінометів, танків, реактивних систем залпового вогню та БпЛА.

Під вогневим ураженням ворога перебували Херсон, Антонівка, Садове, Понятівка, Микільське, Придніпровське, Чорнобаївка, Зимівник, Станіслав, Комишани, Білозерка, Інженерне, Дніпровське, Інгулець, Берислав, Золота Балка, Томарине, Червоний Маяк, Шляхове та Нововоронцовка.

В результаті обстрілів пошкоджень зазнали 32 об’єкти: 15 приватних будинків, адміністративна будівля, чотири цивільні автомобілі та карета швидкої допомоги, автобус, сільськогосподарська техніка, два гаражі, газопроводи, дві господарські споруди, водопровід та труба теплопостачання.

У Нововоронцовці військові рф вдарили FPV-дроном по цивільному автомобілю, внаслідок чого поранено двох чоловіків. 61-річного потерпілого ушпиталили з мінно-вибуховою травмою, пораненням голови та руки. Стан 51-річного постраждалого тяжкий, він отримав мінно-вибухову та відкриту черепно-мозкову травми, забій головного мозку, вогнепальні рани голови, обличчя та грудної клітини. Також поруч із місцем вибуху зазнала пошкоджень адміністративна будівля.

З безпілотника російські окупанти вдарили по Микільському. Внаслідок вибуху 55-річний місцевий житель отримав уламкове поранення ноги, також пошкоджено автомобіль. Село потерпало і від артилерійського обстрілу, пошкоджено приватний будинок і трактор.

У Бериславі під удар російського дрона потрапив 32-річний місцевий житель, він отримав мінно-вибухову травму й контузію.

З реактивних систем залпового вогню росіяни вдарили по Дніпровському, там пошкоджено приватний будинок.

У Антонівці внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено чотири приватні будинки, газо- та водопровід. Мінно-вибухову травму і контузію отримав 75-річний чоловік.

В результаті артилерійського обстрілу Чорнобаївки пошкоджено автобус та гараж.

Вночі під атакою армії рф з артилерії перебував Зимівник, там пошкоджено чотири приватні будинки й газопровід.

Також артилерійським вогнем пошкоджено п’ять приватних будинків і гараж у Станіславі, Комишанах та Шляховому.

До поліції надійшло повідомлення про те, що 20 жовтня війська рф вдарили двома дронами типу «FPV» по приватному будинку в Козацькому Каховського району. Всередині будівлі загинув 75-річний чоловік та отримала уламкові поранення його 75-річна дружина, жінці надали допомогу на місці. Наступного дня військові рф знов атакували будинок FPV-дроном, у результаті чого він згорів та обвалився.

Через удар безпілотника у Дніпровському районі Херсона отримав поранення 48-річний чоловік, який перебував на вулиці. Він дістав вибухову травму й уламкове поранення стегна.

Після цього у тому ж кварталі росіяни цілеспрямовано атакували з БпЛА автомобіль «швидкої допомоги», який прибув на виклик. В результаті удару дістали поранення двоє медпрацівників віком 44 та 45 років. Фельдшера та санітара доправили до лікарні з вибуховими та черепно-мозковими травмами, контузіями та уламковими пораненнями ніг. Автомобіль «швидкої» зазнав пошкоджень.

По Дніпровському району окупанти били і з артилерії, пошкоджено автомобіль.

Від ударів з артилерії потерпав Корабельний район міста, там пошкоджено два приватні будинки, газопровід та трубу тепломережі. Обстріл спричинив пожежу нежитлової будівлі та господарських споруд.

На місцях обстрілів слідчо-оперативні групи поліції збирали речові докази та документували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф.

Національна поліція України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь