Огляд головних тем «Голосу України» від 11 листопада


Листопад 11
12:59 2021

ВерховнаРада завжди була та залишається місцем, де сприятимуть розвитку освіти та науки

Хартіязасвідчить підтримку в протидії російській агресії

Зупинитифальсифікат та гарантувати безпеку харчових продуктів

Хочутьзаборонити рекламу електронних сигарет

Урядстворює вертикально-інтегровану енергокомпанію

Прозвіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентськогоконтролю за розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадськихактивістів протягом 2017-2018 років

НАНУпрогнозує: пік ковідної захворюваності пройдено. А столичні лікарні працюють намежі можливостей...

Члениорганізованої злочинної групи Януковича підозрюються в навмисних убивствах таскоєнні теракту

ОБСЄфіксує на Донбасі нарощування військової техніки ворога

Верховна Рада завждибула та залишається місцем, де сприятимуть розвитку освіти та науки

ГоловаВерховної Ради Руслан Стефанчук, його Перший заступник Олександр Корнієнко,заступниця Олена Кондратюк та голова Комітету з питань освіти, науки таінновацій Сергій Бабак взяли участь в урочистій церемонії вручення премійВерховної Ради України молодим ученим за 2019 рік.

Переможцямиконкурсу стали 30 робіт 63 науковців. Грошова частина премії cтановила 3 млн783 тис. грн загалом, або 126 тис. 120 грн на кожну роботу. «Це простастатистика, щоб зрозуміти, що за останні декілька років розмір премії, якийсвого часу був 20 тис. грн, збільшено мінімум у шість разів», — зауважив ГоловаВерховної Ради Руслан Стефанчук, відкривши захід. (читайте у «Голосі України»на 1-2 стор.>>> article/353295).

Хартія засвідчитьпідтримку в протидії російській агресії

НоваХартія стратегічного партнерства України та США «зацементує американськуполітику на роки вперед і повністю зніме будь-які занепокоєння. Підтримка України з боку США залишитьсяабсолютно непорушною щонайменше на наступні десять років». Про це заявив ЗМІміністр закордонних справ Дмитро Кулеба, перебуваючи з візитом у Вашингтоні. «УХартії є низка положень щодо протидії російській агресії, які нам булопринципово важливо зафіксувати. Це свідчить про абсолютну незворотність американськоїполітики підтримки України у протидії російській агресії», — сказав міністр. (читайтеу «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/353290).

Зупинити фальсифікатта гарантувати безпеку харчових продуктів

КабінетМіністрів подав на розгляд парламенту законопроект «Про внесення змін до деякихзаконів України щодо харчових продуктів та інших об’єктів санітарних заходів»(№ 6248), який встановлює додаткові вимоги щодо маркування і реалізаціїхарчової продукції та узгоджує чинне законодавство у цій сфері з нормамиЄвросоюзу.

«Реалізаціяцього законопроекту посилить боротьбу з фальсифікатом та відповідальність запорушення вимог до виробництва і введення в обіг харчової продукції, а такожзабезпечить споживачів повною та достовірною інформацією про харчові продукти»,— зазначила заступник міністра економіки Ірина Новікова. (читайте у «ГолосіУкраїни» на 2 стор. >>> article/353299).

Хочуть заборонитирекламу електронних сигарет

Таказаборона передбачена законопроектом «Про внесення змін до статті 22 ЗаконуУкраїни «Про рекламу» щодо реклами електронних сигарет і рідин, щовикористовуються в електронних сигаретах» (№ 4212). Цей законопроект за участі авторкизаконодавчої ініціативи народної депутатки Елли Рєпіної на своєму засіданнірозглянув Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. (читайте у«Голосі України» на 2 стор. >>> article/353302).

Уряд створюєвертикально-інтегровану енергокомпанію

Улікарнях хворими на COVID-19 вже зайнято майже 52 тисячі ліжок із 76 тисячнаявних. Тож уряд збільшуватиме кількість ліжок та забезпечуватиме лікарнідодатковим киснем. Про це під час учорашнього засідання уряду повідомивПрем’єр-міністр Денис Шмигаль. Водночас він зауважив, що нині в реанімаційнихвідділеннях та відділеннях інтенсивної терапії до 99 відсотків хворих — ценевакциновані громадяни. «Тому ще раз закликаю: попіклуйтеся про своє здоров’ята здоров’я своїх рідних і зробіть щеплення. Це рятує життя», — сказав він. (читайтеу «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353306).

Про звіт Тимчасовоїслідчої комісії Верховної Ради України для здійснення парламентського контролюза розслідуваннями нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістівпротягом 2017-2018 років

ПостановаВерховної Ради України № 1864-IX. (читайте у «Голосі України» на 4-5 стор.>>> article/353262).

НАНУ прогнозує: пікковідної захворюваності пройдено. А столичні лікарні працюють на межіможливостей...

Заінформацією МОЗ на ранок 10 листопада, в Україні за добу зафіксовано 23283 новівипадки зараження COVID-19, госпіталізовано 5696 осіб, померли 816 людей. Протев Національній академії наук припускають, що за останні два тижні в країні пікзахворюваності на коронавірус пройдено. Про це свідчить динаміка кількості позитивнихПЛР-тестів — за 10 днів вона знизилися на 15 відсотків. (читайте у «ГолосіУкраїни» на 6 стор. >>> article/353297).

Члени організованоїзлочинної групи Януковича підозрюються в навмисних убивствах та скоєнні теракту

ОфісГенерального прокурора оголосив нові підозри у справі Майдану колишнімочільникам правоохоронних органів часів президентства Віктора Януковича. Про цеповідомила Генпрокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Фейсбуці. (читайтеу «Голосі України» на 6 стор. >>> article/353298).

ОБСЄ фіксує на Донбасінарощування військової техніки ворога

За добу(станом на ранок 10.11) російські найманці двічі порушували режим припиненнявогню. За даними прес-центру штабу ООС, в районі населеного пункту Опитнепротивник здійснив обстріл зі стрілецької зброї. Поблизу Новоолександрівкиворог гатив із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.Ситуація під контролем ЗСУ. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає. (читайтеу «Голосі України» на 6 стор. >>> article/353300).

Повнийвипуск «Голосу України» від 11.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь