Олександр Корнієнко: Агресор чинить хаос та руйнування — атакує важливі об’єкти, спричиняє екоцид і небезпеку для всього світу


Травень 15
18:10 2024

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив із вітальним словом на Міжнародному форумі «Екологія і мир», організованому Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

«Агресор чинить хаос та руйнування — атакує важливі об’єкти, спричиняє екоцид та небезпеку для всього світу», — наголосив насамперед Перший віцеспікер.

Він зауважив, що Україна найбільше хоче миру й запропонувала реальний інструмент для його досягнення, включно з десятьма пунктами, зокрема, щодо енергетичної та ядерної безпеки, — Формулу миру Президента України Володимира Зеленського.

Водночас російська федерація, за його словами, лишається антиекологічною диктатурою. Зокрема, це демонструє росія через загрози роботі Запорізької атомної електростанції, руйнування дамби Каховської гідроелектростанції та обстріли інших ГЕС, мінування територій і врешті те, із чого почалася війна, — захоплення Криму: «російська федерація за десять років перетворила наймальовничіший півострів, екологічну природну перлину Чорного моря, у мілітаризовану базу».

«На всіх міжнародних майданчиках маємо привертати увагу й до цього аспекту також — діяти, зупинити божевілля, продовжувати досягати поставлених цілей», — акцентував Олександр Корнієнко, зазначивши, що необхідно зберегти світ і впровадити мир для наступних поколінь. Він повідомив, що, зі свого боку, Верховна Рада України також активно просуває це питання через делегацію у Парламентській асамблеї Ради Європи, де завдяки українським представникам уже було ухвалено ряд декларацій на екотему.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь