Олександр Корнієнко: Кожен українець зараз — харків’янин. Те, що відбувається навколо Харкова, — справа всієї країни


Червень 11
12:09 2024

10-12 червня Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на чолі української парламентської делегації перебуває з візитом у Федеративній Республіці Німеччина та бере участь у Ukraine Recovery Conference 2024. 

Під час свого візиту Перший віцеспікер виступив із вітальним словом на нетворкінговому заході у межах Конференції — «Відновлення Харкова. Основні цілі та плани». Це інформаційний захід для налагодження співпраці між Харковом та міжнародними партнерами, включно з представниками центральних і місцевих органів влади, бізнесу, міжнародних організацій та фінансових установ. Захід має на меті сприяти обговоренню зусиль із відновлення міста та реалізації проєктів, спрямованих на стимулювання економічного відродження.

«Мер міста має займатися благоустроєм, розбудовою інфраструктури та іншими справами для покращення рівня життя своїх мешканців. Але він звертається до міжнародних партнерів по військову допомогу», — наголосив Олександр Корнієнко під час свого виступу. 

Водночас він зауважив, що є розуміння, що необхідно боротися не лише з наслідками, а й причиною: «Президент України Володимир Зеленський дуже просто й чітко її озвучив — дві системи Patriot. Для Харківщини вони б суттєво допомогли захистити життя від терору агресора». 

«Досвід України, швидкі рішення щодо доставки снарядів, зброя — те, що здатне змінити ситуацію», — акцентував Олександр Корнієнко  

«На жаль, ми використовуватимемо Конференцію з відновлення, щоби говорити про те, що нам потрібно зробити, аби не довелося відновлювати», — зауважив він, додавши, що муніципальне опитування свідчить — саме харків’яни пишаються найбільше своїм містом і підтримують власного мера, а також там найкращий благоустрій. 

«І це символ того, як Україна продовжує працювати, попри все те, що намагається зробити російська федерація, — вони можуть залишити без світла фізично, але ніколи не вимкнуть його у душах сміливого та хороброго українського народу», — зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України. 

Насамкінець він висловив вдячність партнерам за всю підтримку, яка вже є: «І очікуємо, що вона збільшуватиметься й не зупинятиметься». 

«Ми ніколи не перестанемо боротися. Харків ніколи не перестане боротися», — наголосив Олександр Корнієнко. 

До складу української делегації входять народні депутати України: Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна, Голова Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, голова підкомітету з питань нагляду за діяльністю державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, правоохоронних органів, правоохоронних органів спеціального призначення та розвідувальних органів Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія, голова підкомітету з питань банківської діяльності, монетарної стабільності, взаємодії з Національним банком України та захисту прав споживачів фінансових послуг Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Вікторія Кінзбурська, голова підкомітету з питань нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії, альтернативних видів палива Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Кіт, секретар Комітету з питань бюджету Володимир Цабаль, секретар Комітету з питань цифрової трансформації Сергій Ларін, голова підкомітету з питань трубопровідного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури Костянтин Бондарєв, член Комітету з питань бюджету Павло Бакунець, членкиня Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олена Хоменко, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Богдан Торохтій, член Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Ігор Кісільов, членкиня Комітету з питань економічного розвитку Галина Янченко.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь