Олександр Корнієнко окреслив головні завдання Парламенту на поточному пленарному тижні


Грудень 13
14:08 2021

Верховна Рада України на поточному пленарному тижні має надати допуск підрозділам іноземних військ, які проводитимуть навчання в Україні, призначити позачергові місцеві вибори у низці населених пунктів, розглянути кандидатури потенційних членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також підтримати пропозиції Президента України до законів «Про адміністративну процедуру» та «Про внесення змін до закону України «Про політичні партії в Україні» щодо удосконалення правового регулювання фінансування діяльності політичних партій». Про це повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп у понеділок, 13 грудня.

«Цього тижня перед Верховною Радою дуже багато завдань. Порядок денний дуже насичений: і фінансові реформи, і установчі функції; маємо не забути проголосувати допуск підрозділів іноземних військ на навчання в Україні; і позачергові вибори в різних куточках України – бо це те, чого чекають люди; і ратифікації, які слід розглянути, і призначення членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення, – цього тижня у нас також у порядку денному», – зазначив Перший заступник Голови Парламенту.

Водночас він закликав усі депутатські фракції та групи підтримати пропозиції Президента України до закону «Про адміністративну процедуру» (законопроєкт № 3475) та до закону, яким вносяться зміни до регулювання фінансування діяльності політичних партій (законопроєкт №5253-1).

Олександр Корнієнко також запросив парламентаріїв активніше долучатися до робочої групи з підготовки комплексних законодавчих пропозицій щодо внесення змін до законів України у сфері парламентського права, зокрема, Регламенту Верховної Ради. «Прохання долучитися хоча би дистанційно. Наступне засідання відбудеться вже за тиждень на платформі Zoom. Для нас важливо почути та врахувати думку всіх фракцій», – сказав він.

Окрім того Олександр Корнієнко повідомив, що найближчими днями у Верховній Раді буде створена міжкомітетська робоча група щодо напрацювання остаточної редакції законопроєкту щодо внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. «Ця робоча група включатиме винятково депутатів Верховної Ради – це такий спеціальний задум, бо всі можливі експертні обговорення вже неодноразово відбувалися протягом двох років, і тепер потрібно перемістити діалог на майданчик Парламенту. Більше того, до цієї робочої групи увійшли представники влади та опозиції, завдяки чому маємо збалансовану позицію», – підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Якісні рибні корми – важливий фактор успішного розвитку української аквакультури

Прочитайте повну статтю

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь