Олександр Ковальчук: Законопроєкт про розмитнення транспортних засобів у "Дії" - важливий етап процесу реформування митниці


Вересень 24
12:03 2024

Верховна Рада продовжує роботу над законопроєктами, спрямованими на реформування митниці. Нещодавно ухвалено законопроєкт про перепризначення керівника митниці та керівників і заступників регіональних відділень. Далі на розгляд парламенту буде винесено законопроєкт про розмитнення транспортних засобів у «Дії».

Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук.

«100% членів Комітету, а це депутати з різних фракцій та груп, підтримали проєкт Закону №6490-д до другого читання, продемонструвавши суспільству своє бажання і готовність до реформ. Цей документ передбачає процедуру обрання керівника митниці, керівного складу, всіх регіональних керівників та їхніх заступників, а також атестацію працівників ДМС за зрозумілою прозорою процедурою за участі міжнародних партнерів і тих членів атестаційних комісій, які будуть запропоновані громадянським суспільством, громадськими організаціями, організаціями, що слідкують за змінами та реформами в країні», - поінформував політик.

Він додав, що для повного реформування митниці потрібно ухвалити ще низку законопроєктів.

«Наступним буде проєкт закону про розмитнення транспортних засобів у «Дії». Це перший крок до цифровізації процесів розмитнення, де митник практично не бере участі: усі розрахунки робитиме програма. Цей законопроєкт розглядається вже понад два роки парламентом, Комітетами, громадськими організаціями, асоціаціями тощо. В жовтні цього року, сподіваюся, ми внесемо його в парламент на друге читання», - зазначив народний депутат.

За його словами, також очікує на розгляд проєкт Закону про державно-приватне партнерство.

«Він дасть можливість розглядати інфраструктуру у митниці як обʼєкти інвестицій для приватного бізнесу. Я кажу про інфраструктуру на митних кордонах України. Далі будуть зміни до бюджету – це також законопроєкт у низці законів щодо реформи митниці у частині збільшення зарплат і витрат на інфраструктуру митниці. Ідеться про вагові станції, сканери, програмне забезпечення тощо», - сказав парламентарій.

Він нагадав, що митниця – дуже важливий орган, адже до держбюджету України найбільша кількість грошей надходить саме від роботи ДМС. Ідеться про податок на додану вартість, на імпортовані товари. На наступний рік від цього органу заплановано надходження близько 600 млрд грн.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Міністерство юстиції представляє новий спільний проєкт з радіостанціями – «Бейбі ньюз»

Прочитайте повну статтю

Двоє жителів Донеччини загинули та 18 зазнали поранень через російські обстріли

Прочитайте повну статтю

Наслідки ворожих влучань на Херсонщині – 9 поранених, серед яких медик та волонтер

Прочитайте повну статтю

Герой-рятувальник року Андрій Лубенець: врятував підлітка, попри важке поранення

Прочитайте повну статтю

Розстріляні росією: Дружина прикордонника мобілізувалася після його загибелі, аби продовжити сп...

Прочитайте повну статтю

На митному контролі виявили бурштин з чоловічий кулак

Прочитайте повну статтю

Судова влада ухвалює рішення на основі законів, а не бюджетних чи політичних інтересів – голова...

Прочитайте повну статтю

Виготовляли фальсифіковану побутову хімію: кіберполіцейські ліквідували підпільне виробництво н...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь