Олександр Мережко підписав спільну заяву голів комітетів закордонних справ про засудження грузинського закону про «Іноземного агента»


Травень 16
21:00 2024

Підписання такої заяви ініціював сенатор США, Голова Комітету Сенату США з міжнародних відносин Бенджамін Луїс Кардін. «Незважаючи на неодноразові висловлені занепокоєння з боку друзів і союзників, парламент Грузії зробив тривожний репресивний крок, який підриває засади демократії і суперечить заявленій меті інтеграції Грузії із Західним демократичним світом. Як представники законодавчих органів євроатлантичного простору, ми розуміємо, що роль парламенту полягає у відображенні волі свого народу, і грузини чітко висловились проти інспірованого Кремлем закону, як несумісного з їхньою ідентичністю, європейськими цінностями та демократичними принципами. Цей, так званий закон про «іноземних агентів», відображає політику Володимира Путіна, який продовжує незаконно окупувати 20 відсотків території Грузії», - йдеться у спільній заяві.

«Поважні грузинські організації, такі як Transparency International (TI Georgia), Міжнародне товариство чесних виборів і демократії (ISFED) і Асоціація молодих юристів Грузії (GYLA), відіграють ключову роль на шляху Грузії до євроатлантичної інтеграції. Цей закон суперечить зусиллям в демократичному розвитку і є прямим нападом на громадянське суспільство та незалежні ЗМІ — фундаментальні елементи будь-якої демократії. Сполучені Штати та Європа продовжуватимуть підтримувати такі організації, оскільки їх лідерство та бачення щодо Грузії є прикладом справжнього патріотизму, на відміну від 84 членів парламенту, які приєдналися до Росії під час голосування за такий закон», - наголошують підписанти спільної заяви.

«Ми ніколи не залишимо грузинський народ, який мужньо продемонстрував свою непохитну відданість демократичним цінностям шляхом мирного опору, і ми ніколи не вагатимемося притягнути до відповідальності тих, хто відповідальний за прийняття цього закону в російському стилі та за жорстокі напади на ненасильницькі демонстрації, включно з Бідзіною Іванішвілі та його близьким оточенням. Грузинському народу ми заявляємо: ви не самотні!», - наголосили автори заяви.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь