Ольга Стефанішина підбила перші підсумки євроінтеграційного року з представниками української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС


Листопад 25
22:01 2021

Сьогодні, 25 листопада, Ольга Стефанішина, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, провела чергову зустріч з представниками української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС (УС ПГС).

Урядовиця поінформувала представників УС ПГС про роботу, яка ведеться Урядом України за підсумками 23-го Саміту Україна-ЄС, що відбувся 12 жовтня 2021 року, а також про результати свого нещодавнього робочого візиту в Брюссель, який відбувся 17-18 листопада.

Зокрема, сторони обговорили такі питання:

Ольга Стефанішина повідомила представників УС ПГС, що наступного року очікує на початок повноцінних переговорів зі стороною ЄС стосовно підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА) у першому пріоритетному секторі, приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту та NCTS, а також першого рішення щодо лібералізації торгівлі у контексті оновлення Угоди. Віце-прем'єр-міністр і представники УС ПГС домовились присвятити наступну зустріч питанню синхронізації України з Європейським зеленого курсу, а також питанню енергетичної безпеки держави.

Віце-прем'єр-міністр подякувала представникам громадянського суспільства за проактивну позицію та роботу щодо наближення українського законодавства до європейського та закликала до активної спільної адвокації українського порядку денного в інституціях ЄС. Представники УС ПГС детально поінформували про роботу кожної з робочих груп, дали свої висновки та рекомендації щодо кожної зі сфер.

Довідково

Платформа громадянського суспільства Україна-ЄС (ПГС) – це спільний консультативний орган громадянського суспільства України та Євросоюзу, утворений відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. В межах ПГС організації громадянського суспільства обох сторін моніторять стан реалізації Угоди про асоціацію, а також виробляють рекомендації відповідним органам. До складу ПГС входять 30 членів, по 15 з кожної сторони, які представляють громадянське суспільство України та Європейський соціально-економічний комітет (ЄСЕК). Детальніше – за посиланням.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Донеччина: У Костянтинівській громаді триває евакуація родин з неповнолітніми (Відео)

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Один із пріоритетів для МВС є надання якісної освіти у відомчих навчальних закладах

Прочитайте повну статтю

Україна залишається відданою зміцненню верховенства права й посиленню боротьби з корупцією: Оль...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: «95 наших людей знову вдома»

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: Повернули з полону 42 співробітників системи Міністерства внутрішніх справ

Прочитайте повну статтю

Сумщина: ворог атакував підрозділ ДСНС – 5 рятувальників поранено

Прочитайте повну статтю

У МВС відбулася міжвідомча нарада з питань реалізації Стратегії боротьби з організованою злочин...

Прочитайте повну статтю

Українські спортсмени посіли друге місце на чемпіонаті Світу з бойових мистецтв комбат самозахи...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь